Môžem užívať pestrec mariánsky, keď nemám žlčník?

lenkafilkorova
23. sep 2020

Ahojte chcela by som začať užívať pestrec ale žiadne čaje ale klasický drvený. Len sa chcem opýtať ci môžem ak nemám žlčník (kvôli upchaniu zlcovodov) a ak mám skracovanie crevo( ci sa mi to nebude zachytávať v mieste šitia čreva). Ďakujem za rady 😊

petulik92
23. sep 2020

@lenkafilkorova sypaný sa neodporúča užívať dlhodobo. Čaj sa dá piť preventívne, najlepšia možnosť je kúpiť v lekárni Sylimarin, ten nemá obmedzenie, lebo látky v ňom sú upravené tak, aby neuškodil. Čistý pestrec má aj mínusy ako všetky byliny, ktoré chce niekto užívať pravidelne. A nebudete mať problém so "zachytávaním" 🙂

janinah
23. sep 2020

Nič sa nikde zachytávať nebude,len si zistite v akej forme bude mať najlepší účinok,ja som vygooglila a užívali sme granule,nie čaj ani olej ani drvené semená.

3009
23. sep 2020

@lenkafilkorova najjednoduchšie tabl. sylimarin

lenkafilkorova
autor
23. sep 2020

@janinah ja som práve že čítala že drvené semena tak neviem 😊

lenkafilkorova
autor
23. sep 2020

@petulik92 no mne ide aj o to ze keďže nemám žlčník a povedali mi ze nemôžem ani jahody maliny kvôli tým jadierkam že sa mi môže upchat zlcovod a tiež nemôžem zvyškov stravu kvôli crevu tak sa bojím jest semienka. Preto som sa chcela poradiť 😀

petulik92
27. sep 2020

@lenkafilkorova.. bola som mimo internetu 😃. No ak Vám tak zakázali jesť také potraviny ako drobné ovocie so semenami, určite nie. Radšej si urobte čajík, ale za mňa jednoznačne ten Sylimarín. A to nie som zástanca tabletkových možností. Treba si pozrieť zloženie, dá sa užívať aj dlhodobo čo pri iných variantách neodporúčajú.