Ahojte chcela by som začať užívať pestrec ale žiadne čaje ale klasický drvený. Len sa chcem opýtať ci môžem ak nemám žlčník (kvôli upchaniu zlcovodov) a ak mám skracovanie crevo( ci sa mi to nebude zachytávať v mieste šitia čreva). Ďakujem za rady 😊
Nič sa nikde zachytávať nebude,len si zistite v akej forme bude mať najlepší účinok,ja som vygooglila a užívali sme granule,nie čaj ani olej ani drvené semená.
@lenkafilkorova najjednoduchšie tabl. sylimarin
@janinah ja som práve že čítala že drvené semena tak neviem 😊
@petulik92 no mne ide aj o to ze keďže nemám žlčník a povedali mi ze nemôžem ani jahody maliny kvôli tým jadierkam že sa mi môže upchat zlcovod a tiež nemôžem zvyškov stravu kvôli crevu tak sa bojím jest semienka. Preto som sa chcela poradiť 😀
@lenkafilkorova.. bola som mimo internetu 😃. No ak Vám tak zakázali jesť také potraviny ako drobné ovocie so semenami, určite nie. Radšej si urobte čajík, ale za mňa jednoznačne ten Sylimarín. A to nie som zástanca tabletkových možností. Treba si pozrieť zloženie, dá sa užívať aj dlhodobo čo pri iných variantách neodporúčajú.
@lenkafilkorova sypaný sa neodporúča užívať dlhodobo. Čaj sa dá piť preventívne, najlepšia možnosť je kúpiť v lekárni Sylimarin, ten nemá obmedzenie, lebo látky v ňom sú upravené tak, aby neuškodil. Čistý pestrec má aj mínusy ako všetky byliny, ktoré chce niekto užívať pravidelne. A nebudete mať problém so "zachytávaním" 🙂