Som po strippingu (kŕčové žily), môžem si podľa vas tu nohu normálne osprchovať, ci radšej nie? Ako sa mam osprchovať s takouto nohou, v ktorí mam čerstvé stehy?
Nemozes to namocit. Stehy prelep, aby sa ti tam nedostala voda, alebo osprachuj zvysok tela tak, aby sa ti na stehy nedostala voda. A nohu so stehmi len utriet mokrou handrickou.
Nesmie sa to namocit stehy by povolili
Daj si nohu do velkeho plastoveho vreca, navrchu prelep leukpplastom,aby sa ti tam do vreca nedostala voda. A potom sa v pohode osprchuj. Tak sme to riesili v nemocnici a tak idto to aj teraz v komunite riesime.
Ja som sa normálne osprchovala - na stehu bol leukoplast , potom som si to prelepila na nové - suché...akurát som sa nesmela sprchovať prvý deň...potom v pohode ..však mi stehy vyberal až po 12 tich dňoch - kŕčové žily...a vyberali mi aj znamienko čo som mala tiež zašite miesto..normálne rýchla sprcha,dala som tam betadine a znova prelepila
S nohou to mas velmi jednoduche.
Ja som sa sprchovala tak, ze som mala nohu vonku z vane alebo sprchoveho kuta.
stehy predpokladam, ze nemas volne nezalepene. Ja som prelepila vodeodolnym este a sprchvoala sa. Ale snazit sa co najmenej to mokrit.
Ja som mala od plastickeho chirurga zakaz uplne miesto mokrit este 2 dni po siti, a potom rychlovky a prelepila som to. Cize ak to mas cerstve, tak nenamocit. A uz vobec nie rozmaact to a potom susit.
Inak polovicka po operacii ramena, taky velky vodeodolny leukoplast, a ruka von z vane, musela som ho na tej strane ja smrchovat. Mal zakaz to namocit. Doslova.
Urcite ti nepovolia stehy ako tu niekto pisal, skor ide o to, ze prve 2 dni ked sa ti tam dostane voda, mohlo by sa ti to zapalit. Skus prve 2 dni sa len tak umyt, aby si to nenamocila a potom ked das rychlu sprchu (pozor na mydlo) a rychlo si ranu osusis, bude to ok.
stehy sa nerozpadnu,a no mohla by sa tam dostat infekcia, no an druhej strane,t a sa tam moze dostat aj z oblecenia a cohokolvek ineho. dolezite je vysusit ranu,a k sa do nej nahodou aj voda dostane.
ja som bola po laparoskopickej operacia, po 20hod mi ranu odlepili a odporucili mi vysprchovat v sprche, aby sa zschnuta krv uvolnila.
ak by sa do rany dostala voda, je mozne ranu vydezimfikovat niecim vhodnym na operacne rany.
A mam aj dosť dlhý rez v slabinach, úplne v tom zahybe bikinovom, myslíte že stačí ho len na tú chvíľu pre lepiť sackom zhora a z bokov? Lebo neviem ako si inak umyť intímne partie..
Treba vydržať a nesprchovat sa žial, keď tak len jemne a opatrne...mne vyberali len znamienko čiže možno 2 3 stehy a mala som zakázané to namočiť, keďže to bolo na chrbte 2 týždne som si len umývala pazuchy nad vaňou a vlasy tiež 😃 opýtaj sa lekára na najbližšej kontrole.
ak sa ti da noha obalit potravinovou foliou, tak aby sa ti nezamocili stehy, tak sa kludne sprchuj
Syn bol po OP nohy, museli sme mu to prelepovat takou vodeodolnou náplasťou keď sa sprchoval aby sa tam nedostala voda