Môžem sa nakaziť HPV vírusom, keď som proti nemu bola očkovaná?

kristinagggg
31. jan 2021

Ahojte 🙂 Min rok som bola očkovana proti hpv virusu . Je mozne sa znova snim nakazit ?

evkamotka
1. feb 2021

Som laik ale co viem, ziadna vakcina nema 100% ucinnost. Trebars na sezonnu chripku je to len okolo 50perc.teraz vakviny na covid maju cca 70 au 90 ako ktory vyrobca.... Proste podla mna to je mala sanca ale ano je to mozne

noami12
1. feb 2021

@kristinagggg vraj ma úspešnosť hlavne u dievčat ktoré ešte nežijú sexuálnym životom, len podľa vety že či je možné sa s ním znova nakaziť, tak zrejme si sa dala očkovať až neskôr a už si ho asi mala, čo ja viem tak hpv sa nezbaví človek nikdy, iba imunitou ale vraj skôr či neskôr sa vráti znovu. Aspoň tak som čítala, lebo nakoľko mám HPV 16 a 18 co sú tie najhoršie, tak ma to dosť zaujímalo a pýtala som sa aj viacerých Gyn na názor na očkovanie..

kristinagggg
autor
3. feb 2021

@noami12 hej ale aj ta zaockujj tak telo si zacne vytvarat protilatky protilatky ... 🙂 mne injekcie velmi pomohli co sa tyka virusu , mala som bradavicky a kazdym mesiacom sa mi prostupne prestali tcorit mensie a mensie ... hm tak zalezi od imnunity , mam kamosku ktora s typom hpv16 bojovala 2 roky a vymizol ,, uzivala rok hlivu ... mne hliva toez pomohla a hlavne injekcie ,,

noami12
3. feb 2021

@kristinagggg ahááá dobre vedieť, ja po pôrode mam ísť na konizaciu, tak sa budem informovať ešte aj o tom očkovaní 😊

luccija
3. feb 2021

@kristinagggg nevymizol iba sa uspal
Ano mozes mat opakovane iny typ je ich vela druhov.Ak si nebola zaockovana pred prvym sexom sanca je este vacsia

kikus7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kikus7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kristinagggg
autor
8. feb 2021

@noami12 treba hlavne posilnovat imunitu ale fakt odporucam hlivu 🙂 to je zazrak na tieto problemy 🙂 a tak treba mysliet pozitivne a nestresovat 🙂 nie je to smrtelna choroba 🙂 poznam zeny ktore s tym bojovali a uspesne 🙂 do 2 rokov si s tym imunita vie popasovat 🙂 no ja ked som zacala s hlivou ponpol roku sa mi uz nic netvorilo a nemam nic 🙂

noami12
9. feb 2021

@kristinagggg ďakujem krásne za informáciu, mam par dni do pôrodu, tak potom určite skúsim 😊