Môžem sa dať tetovať, ak mám alergiu na Henu?

24natalia11
2. júl 2019

Ahojte, už dlhšie hľadám na internete zloženie tetovanie alebo niečo k tomu podobne. Chcela by som si dat mini tetovanie, avšak mam problém, že som alergická na henu. Raz už sa mi stalo keď som bola dieťa ze ma naši dali potetovat henou a veľmi som na to doplatila, lebo sa mi obrázok tak zapálil ze mam dodnes jazvu, taktiež si nemôžem napr. Ani vlasy nafarbit na tmavo, iba na blond a aj to melír, lebo sa mi farba nedotýka pokožky. Vratim sa ale k podstate. Môžem si dat tetovanie aj keď som alergická na génu? Bude to mať nejaké následky?

ladyflybird
2. júl 2019

Ahoj, na tvojom mieste by som sa určite opýtala dermatologičky, tá by mala vedieť 😉

veronikaszabova
2. júl 2019

@24natalia11 ahoj.
V 16tich som mala tiez brutalnu alergiu na henu. Skoncila som na infuzkach a tyzden som chodila na injekcie. Teraz v dospelosti som si chcela dat male tetovanie, taterovi som spomenula reakciu na henu. Odporucal mi netetovat :(

0silvia0
2. júl 2019

@24natalia11 keď máš takéto skúsenosti, nie je lepšie sa pre istotu tetovania vzdať? To ho musíš mať stoj čo stoj?

bozzie
2. júl 2019

@24natalia11 netutuje sa henov, ale specialnymi farbami, opytaj sa tatera.

0silvia0
2. júl 2019

@bozzie ale veď ona vie, že sa netetuje henou, ale sa pýta, či je predpoklad alergickej reakcie pri tetovaní ako kedysi mala pri henne.

24natalia11
autor
2. júl 2019

@veronikaszabova presne tohoto sa bojím

24natalia11
autor
2. júl 2019

@0silvia0 nemusím ho mat stoj čo stoj, jednoducho sa mi to len paci a chcela som ho mat len pre seba a nie na ukazovanie. Ale očividne sa toho musím vzdať

veronikaszabova
2. júl 2019

@24natalia11 ja som tiez tuzila po malom tetovani, no neda sa... :(

0silvia0
2. júl 2019

@24natalia11 ale teraz budeš originálna bez tetovania, lebo teraz je potetovaný skoro každý😀 To len na odľahčenie, zdravie je určite prvoradé👍

dorotik
2. júl 2019

Skus si najst dobreho tatera/taterku vo svojom okoli a dohodni si, ze skusite pigment na nejakom nie viditelnom mieste. Mala bodka ta nezabije, ale ak to nebude ok, urcite sa to prejavi 🙂.

dom_evi
2. júl 2019

podla mna na to ti najlepsie zodpovie kvalitny tater. ako hej nie je podla mna problem si dat niekde na tele spravit bodkua a proste uvidis, co sa stane, ci sa to zapali alebo nie

monicka144
2. júl 2019

Aj kožná doktorka, aj tater ti bude vedieť k tomu povedať viac. No keď už si mala raz nejaký problém ja by som to asi neriskovala, najmä nie len skrz nejaké malé tetovanie 🙂

vondolina
3. júl 2019

nešla by som do toho, keď už by som mala takúto skúsenosť, nestojí to podľa mňa zato 🙂