Môžem sa dať testovať u obvodnej lekárky?

vendula13
24. okt 2020

Nechcem a ani sa nepôjdem dať testovať nejakými anti testami. Myslíte, že sa môžem dať testovať u svojej obvodnej a cez krv nech mi spraví testy? A budem zahojena nejakou A4-rkou?

dajna11
24. okt 2020

musis mat vysledok z antigenovych testov.....to je u neho podmienka....a tie sa u nas nerobia z krvi....z krvi je iba protilatkovy test a ten mu nepostacuje

karhu
24. okt 2020

obvodna na koronu netestuje a papier teda ziadny nevystavi

danica2711
24. okt 2020

@vendula13 a dôvod?

izabela333
24. okt 2020

My sme robili testy z krvi- obaja rodicia boli chori...Vysiel negativny, o par hodin sa stav zhorsil, isli do nemocnice a vyter ukazal pozitivny nalez. Doteraz ke otec v horuckach. Test na protilatky je o nicom, nakolko jednej tretine ludi sa protilatky nikdy nevytvoria.

nevenka
24. okt 2020

@izabela333 presne, alebo sa vytvoria, ale zisti sa tym len, ze ste to prekonali a nie ze ste aktualne teraz pozitivna...

izabela333
24. okt 2020

@nevenka mama prekonala a nevysli jej protilatky.

s_a
24. okt 2020

Nemusíš mať antigenovy test, ak budeš mať pcr test, tie sú aj presnejšie...na výsledok z krvi ti nedajú certifikát, lebo nie su úplne presne

milagros77
24. okt 2020

Noo veľmi zaujímavé že v iných krajinách stačia testy z krvi, z hrdla a fungujú ok. A Česi a my len palice do nosa. Ak je toto normálne tak akože fakt neviem kde to žijem 🤔

sasanja
24. okt 2020

@milagros77
Aj v iných krajinách sa robia výtery. Z krvi sa diagnostikujú len protilátky po prekonanej chorobe, nie samotný vírus. Neviem, prečo sa toho všetci tak boja. Odber krvi je spravidla bolestivejši, ako ten výter.

sasanja
24. okt 2020

Podľa tejto štatistiky len 1% pozitívnych by si zachytila vyšetrením krvi. Najväčšiu diagnosticku hodnotu má bronchoskopicky odber, cize keď ti hadičkou s dolných dýchacích ciest odsaju vzorku. To sa robí u intubovanych pacientov. A potom postupne klesá senzitivita, výter nosa napr. 63% a hrdla 32%.

milagros77
24. okt 2020

@sasanja Možno aj v iných, ale určite nie vo všetkých, preto je tu tá otázka. Ako to že jedným to stačí a druhým nie?
A na zamyslenie - pred 2 týždňami som videla dosť veľa reakcií ľudí ktorí písali, že už majú za sebou 5-6 testov, lebo museli. No super.. Teraz budú testovaní znova 2x,je dosť možné že pán Van tajm si zmysli testy ešte v decembri alebo januári. Zdá sa toto niekomu normálne? Mne nie. Toľko krát zasiahnuť hlboko do nosnej dutiny je nonsens. Ale tak názor nech si spraví každý sám.

simca06022011
24. okt 2020

@sasanja lebo si precitali, ze im to poskodi mozog :D alebo ich nacipuju.. ja tiez nechapem co to vsetci tak prezivaju. Ano, su taki co sa boja, ze sa tam v rade nakazia... ale vela je takych co sa vyslovene boja tej palicky...

matkahelka
24. okt 2020

@vendula13 ty nemas jasno v zakladnych veciach. obvodak, ani ziadny iny lekar test na coronu nerobi. testy sa robia len v konretnych labakoch a na externych odberovych miestach. obvodak ti z krvi vie vykonat len test na protilatky, kt.po prve nie je presny a po druhe ziadny cerfikat k nemu nedostanes.

zuzana76
24. okt 2020

@vendula13 sme dve

nevenka
24. okt 2020

@izabela333 fuuu, tak to je zaujimave...mozno zavisi od "naloze" virusu a ako na to imunita zareaguje 🤔...Tak mozno od jari, co sme mali virozy a kasle, sme to uz aj prekonali a mozno sa to ani nedozvieme...hmmm...

ajka251
24. okt 2020

@simca06022011 bola si na odbere?ked pises ze sa vsetci boja a ako to prezivaju...moja znama mala tyzden bolesti hlavy a krvacalo jej z nosa ako jej to tam vrazili a kamarat detto..a povedali ze uz nikdy viac.....svagrina bola tiez a myslela si ze jej mozog vytiahnu ako jej to tam vrazili...kazdy ma vlastnu skusenost a jeho vec ci pojde alebo nie

simca06022011
24. okt 2020

@ajka251 áno bola som na covid test a nie raz. A okrem toho u lekárky niekoľkokrát ročne prežijeme výter z nosa aj s dcérou a nikto z toho nemal ani migrenu a určite nie tyzdnove krvácanie z nosa.... Áno je to na každom ako sa rozhodne, či pôjde a ci nie. To nikomu neberiem. Ale väčšina má neopodstatnené obavy a síce príjemné to nie je, ale ani nič co treba opisovať ako vrazenie do nosa a vyťahovanie mozgu. Sle viem.. Niekto nevie ani odber krvi prežiť, iný zubára, alebo výter z krku.. Kopa ludi ma nejaké fóbie.... Sú aj horšie veci..