Nechcem a ani sa nepôjdem dať testovať nejakými anti testami. Myslíte, že sa môžem dať testovať u svojej obvodnej a cez krv nech mi spraví testy? A budem zahojena nejakou A4-rkou?
obvodna na koronu netestuje a papier teda ziadny nevystavi
@vendula13 a dôvod?
My sme robili testy z krvi- obaja rodicia boli chori...Vysiel negativny, o par hodin sa stav zhorsil, isli do nemocnice a vyter ukazal pozitivny nalez. Doteraz ke otec v horuckach. Test na protilatky je o nicom, nakolko jednej tretine ludi sa protilatky nikdy nevytvoria.
@izabela333 presne, alebo sa vytvoria, ale zisti sa tym len, ze ste to prekonali a nie ze ste aktualne teraz pozitivna...
@nevenka mama prekonala a nevysli jej protilatky.
Nemusíš mať antigenovy test, ak budeš mať pcr test, tie sú aj presnejšie...na výsledok z krvi ti nedajú certifikát, lebo nie su úplne presne
Noo veľmi zaujímavé že v iných krajinách stačia testy z krvi, z hrdla a fungujú ok. A Česi a my len palice do nosa. Ak je toto normálne tak akože fakt neviem kde to žijem 🤔
@milagros77
Aj v iných krajinách sa robia výtery. Z krvi sa diagnostikujú len protilátky po prekonanej chorobe, nie samotný vírus. Neviem, prečo sa toho všetci tak boja. Odber krvi je spravidla bolestivejši, ako ten výter.
Podľa tejto štatistiky len 1% pozitívnych by si zachytila vyšetrením krvi. Najväčšiu diagnosticku hodnotu má bronchoskopicky odber, cize keď ti hadičkou s dolných dýchacích ciest odsaju vzorku. To sa robí u intubovanych pacientov. A potom postupne klesá senzitivita, výter nosa napr. 63% a hrdla 32%.
@sasanja Možno aj v iných, ale určite nie vo všetkých, preto je tu tá otázka. Ako to že jedným to stačí a druhým nie?
A na zamyslenie - pred 2 týždňami som videla dosť veľa reakcií ľudí ktorí písali, že už majú za sebou 5-6 testov, lebo museli. No super.. Teraz budú testovaní znova 2x,je dosť možné že pán Van tajm si zmysli testy ešte v decembri alebo januári. Zdá sa toto niekomu normálne? Mne nie. Toľko krát zasiahnuť hlboko do nosnej dutiny je nonsens. Ale tak názor nech si spraví každý sám.
@sasanja lebo si precitali, ze im to poskodi mozog :D alebo ich nacipuju.. ja tiez nechapem co to vsetci tak prezivaju. Ano, su taki co sa boja, ze sa tam v rade nakazia... ale vela je takych co sa vyslovene boja tej palicky...
@vendula13 ty nemas jasno v zakladnych veciach. obvodak, ani ziadny iny lekar test na coronu nerobi. testy sa robia len v konretnych labakoch a na externych odberovych miestach. obvodak ti z krvi vie vykonat len test na protilatky, kt.po prve nie je presny a po druhe ziadny cerfikat k nemu nedostanes.
@izabela333 fuuu, tak to je zaujimave...mozno zavisi od "naloze" virusu a ako na to imunita zareaguje 🤔...Tak mozno od jari, co sme mali virozy a kasle, sme to uz aj prekonali a mozno sa to ani nedozvieme...hmmm...
@simca06022011 bola si na odbere?ked pises ze sa vsetci boja a ako to prezivaju...moja znama mala tyzden bolesti hlavy a krvacalo jej z nosa ako jej to tam vrazili a kamarat detto..a povedali ze uz nikdy viac.....svagrina bola tiez a myslela si ze jej mozog vytiahnu ako jej to tam vrazili...kazdy ma vlastnu skusenost a jeho vec ci pojde alebo nie
@ajka251 áno bola som na covid test a nie raz. A okrem toho u lekárky niekoľkokrát ročne prežijeme výter z nosa aj s dcérou a nikto z toho nemal ani migrenu a určite nie tyzdnove krvácanie z nosa.... Áno je to na každom ako sa rozhodne, či pôjde a ci nie. To nikomu neberiem. Ale väčšina má neopodstatnené obavy a síce príjemné to nie je, ale ani nič co treba opisovať ako vrazenie do nosa a vyťahovanie mozgu. Sle viem.. Niekto nevie ani odber krvi prežiť, iný zubára, alebo výter z krku.. Kopa ludi ma nejaké fóbie.... Sú aj horšie veci..
musis mat vysledok z antigenovych testov.....to je u neho podmienka....a tie sa u nas nerobia z krvi....z krvi je iba protilatkovy test a ten mu nepostacuje