Ahojte mam depresie môžem sa z toho cítiť hrozne unavená slabá?
@deti95060810 ale ja som cely deň hrozne unavená. Ja som to už zažila pred par rokmi tak sa pýtam ci je to normálne
@lucia851 Zalezi ako dlho pociťuješ súčasný stav, okolnosti ci dôsledky depresie ( prepracovanosť, stres v praci, malo spánku atd.)
Je potrebné viac rozpísať co ti je aby sa ti vedelo pomoct.
@hopsadobrandejsa ja cítim zhoršenie asi dva týždne už , vzniklo mi to zas z ničoho nič, furt plačem, smutná som unavená, úzkosť pocitujem
@lucia851 Z nicoho nic to nebude. Depresivne stavy ci v horsich pripadoch tzv. burnout su vysledkom dlhodobeho ignorovania varovnych signalov.
Ak si na invalidnom a travis vela casu doma, je potrebne ist von a socializovat sa. Viem, ze je tazke sa zdvihnut z depresie kedze sa ti nic nechce a na nic nemas chut, ale ja som toto zazival nedavno kvoli praci takze tomu smutku a unave dobre rozumiem.
Urcite ti pomoze ist viac vonku medzi ludi, prechadzky v prirode, k vode a tak. Zo zaciatku to bude tazsie, ale casom sa to zlepsi. Cerstvy vzduch a slnko robia zazraky.
V kazdom pripade ti neodporucam sediet doma. Izolacia bude tvoje depresivne stavy len a len prehlbovat. Zmena k lepsiemu nepride zo dna na den, preto je potrebne zacat po troske, ale urcite nevysedavaj doma.
Mne osobne sa dramaticky polepsilo odkedy mi odpadli urcite osobne starosti a caste vychadzky do mesta a do prirody.
Vela stastia.
@hopsadobrandejsa ja doma nesedím, chodím aj von keď sa dá. Mam aj syna aj manzela
Znizena funkcia stitnej zlazy sa tak moze prejavit, skus si dat vysetrit
Aj z nízkej hladiny železa je človek unavený.
@lucia851 ... tie z niečoho pramenia, čo spánkové apnoe? Strava? ...nevyplnený život, opakovanie stále dookola rovnakých činností, málo lásky. Tablety nie su riešenie už si ich brala v minulosti? Zapíš sa na nejaké kurzy - trebárs varenie, maľovanie, hrnčiarstvo, vyšívanie, aranžerstvo vypadni z už poznaného na určitý čas. Proste sebou poriadne zatras. @hopsadobrandejsa má pravdu
@lucia851 áno z úzkosti a depresie je človek unavený, plače...už to musíš poznať, keď sa toľko rokov liecis.Menila Ti lieky, či pridali Ti niečo na spánok, ukludnenie z toho môžeš byť ešte viac unavená...
Niečo zmeň...nemaj stereotyp, výlet, začať piecť, niečo čo Ťa poteší spraví radosť.
Môžeš to byť z tohto dôvodu, ja som pred mesiacom z dôvodu, že som sa cítila príšerne slabá a vyčerpaná a všetko má bolelo presla na silnejšie ad a zabralo 🙂
áno...tieto stavy sú dosť výrazné ráno, okolo obeda je troška lepšie a poobede úplne Ok...