Denne si dám jednu až dve kávy,mala ma jeden mesiac.
Tooolko pretriasana tema 🙂 V kratkosti- ano, je to uplne ok 🙂 A po dlhsej uvahe, je to tie uplne ok. 1-2 denne uplne v poho, dokonca mnohokrat predpisane aj od lekara, ak je nizky tlak... mizive percento ide z toho kofeinu do mlieka, tak ako ide aj vsetko ostatne, co zjete. To by nemala ani zeleny ci cierny caj, ani kofolu ci ine napoje obsahujuce skodlivy fenylalanin. Ziadne konzervovane ci inak chemicky upravene potraviny... to by ste nemohli nic. Takze vsetko s mierou 🙂
Pokiaľ to dcére nevadí, že nemá problém zaspať, tak by to malo byť v poriadku, ja som tiež pila kávu keď som kojila, ale zo začiatku len takú slabšiu nesku kým bola dcéra menšia a neskôr keď som videla, že jej to nič nerobí tak som už prešla na klasické presso, ale až okolo roka.
Ja pijem jednu,max.dve kavy denne (to uz ked odpadavam). Su dni_,kedy ziadnu netreba,ale tych je pomenej. Starsia dcera ma 2roky dva mesiace,syn 6tyzdnov,kojim tandem. Pri starsej som kavu nepila dlllho a velmi malo a vzdy horsie spala - kvoli refluxu. Vyspala sa v klude iba v satke. Teraz pijem kavy viac,tu 1-2 denne a spia obaja v pohode. Dokonca mam poobede 2,5-3 hodiny klud,ked spia obaja naraz. A kludne si dam aj presso.
Však ak bábo nemá problém so spánkom, tak kľudne áno 🙂 1-2 kávy sú v pohode. Mám 2 deti kojené vyše 2 rokov obe, pri oboch 1 kávu denne (viac som nikdy nepila ani predtým), na kofeín nikdy nereagovali.
Ak by si mala naozaj pocit, že bábo je na to citlivé, že nemôže spávať, keď si dáš kávu, tak prejdi na bezkofeínovú verziu - existuje aj bezkofeínová mletá káva na presso (v Jednote ju majú, kedysi aj v Tescu, ale už dávno som ju nevidela) - kupujem pre návštevy, mám pár známych, ktorí pijú bezkofeínovú 😉
Toto asi nema jednoznacnu odpoved. Tak poviem za seba, nikdy som nebola velka kaviciarka, tak 3 kavy za tyzden. Ked som uz vedela ze chcem otehotniet obmedzila som to. A ked som bola v tom tak som celkom vylucila kavu pocas tehu aj dojcenia. Prvu kofeinovu som si dala ked mala krposka 6,5 mesiaca a mala uz sem tam prikrm. Inak si dam mozno tak 2 krat za mesiac. Mam o tom pochybnosti tak preistotu, zit bez nej dokazem.