Mozem zavolat rzp opitemu cloveku,ktoremu je velmi zle? (Je to alkoholik)
Môžeš, ale možno ju obsadis (a tento clovek ani nebude chcieť ísť do nemocnice) a niekto s vážnejším problémom bude dlho čakať.
@beatrice1111 je mu dosť zle,má bolesti,alw je aj veľmi doslova spitý,ťahá už tretí deň vkuse
Ten clovek s tym suhlasi? Lebo ak nie , nasilu ho nemozu vziat a bude zbytocny vyjazd.
Uz asi aj musis.. Mozno uz otrava alkoholom.. Zachranari si pofrflu, ze zas idu zbierat ozralov.. Ale co uz
@pribinak sak presne toto..takyto zaberaju miesto..ocividne alkohol je nad zlato..neviem zasluzia si pomoc takyto ludia?🙁
@svetlanka111 ťažko to zhodnotiť, sestra je zdravotník, má vždy nervy, keď niečo takéto riešia
Budem krutá - ale načo? Dajú ho trochu dokopy a bude slopať znova. A niekde niekto iný čaká na záchranku s ozajstným problémom…
Jedine ak vás ako spolubývajúcich nejako ohrozuje, ale to by som volala políciu a nie záchranku.
kedze je opity,bude si výjazd RZP platit sám
@moncano nuz od opiteho taKo niekedy dostanu nejake peniaE..pozname
Praveze ked ho dovezu ozrateho do nemocnice, tak mi v prvom kole daju infuzky a ked tam prides aj ty autorka ako svedok a vysvetlis osetrujucemu lekarovi okolnosti, tak moze prist aj na psychiatricke vysetrenie
@ewelinka21 bez jeho suhlasu ho na dalsi den pustia alebo utecie
Áno, môžeš keď ťahá 3den a je mu strašne zle tak možno bude mať aj otravu alkoholom alebo keď ďalej bude pokračovať určite...
@ewelinka21 psychiater dá diagnozu F 10-19 a na další deň ide domov
Toto sme "milovali" keď nám doviezli na oddelenie o 3. 00 ráno ozrana, ktorý nevedel o sebe, lietali sme okolo neho ako blázni, aby o o pár hodín sa zobral a ešte nám vulgárne vynadal, poslal kade tade, prípadne hodil po nás veci (pohár, stojan od infúzie) a potom hneď šiel chlastat znova. A dookola nám také prípady vozili, no normálne by som ich vo dverách vyfackala, otočila a nech si idú domov prechlastat život!Bude zla, ale oni sami sa rozhodli ozierat do nemoty, sami nech si pomáhajú!
A ako mu je zle? Na zvracianie? Skôr by som mu pomohla nech sa vygrcia a dala ho spať.
Oni ho akurát tam vezmú do nemocnice, kde obgrcia celé oddelenie, potom vychyta delirium a bude tam asi ďalší mesiac kým sa z toho dostane. Vlastne skúsenosti ako zdravotná sestra 🤪.
Môžeš, ale pokiaľ ho zoberú do nemocnice a na výplach tak potom nech si počká a za takých 8 mesiacov mu z poisťovne príde platiť cez 880 euro, za vyrásť, prípadnú hospitalizáciu, výplach a tak ďalej🙂
@moncano naozaj? To som este nepocula, ze sa to realne aj stalo aby to dali zaplatit. Ako to prebieha v praxi? Poslu mu fakturu alebo ako to plati?
Myslím, že záchranári majú v tejto dobe dosť veľa roboty aj bez ožranov, čo slopú niekoľko dní v kuse. Niekto vo vážnom stave bude čakať na záchranku, ktorá ratuje alkoholika. Sám si vybral svoju životnú cestu. Nech žere toľko, koľko zvládne.
RZP zavolať môžeš, ale ako píšu vyššie výjazd bude musieť zaplatiť, platbu bude po ňom vymáhať zdravotná poisťovňa ...ak neuhradí nasleduje exekúcia
A načo? To nieje človek, ktorý potrebuje záchranku.
Sám sa ničí a aj sa zničí.
Nechajú ho na lehátku, dostane fyzák, lebo čo môžu dať ožratému ? Vyspí sa, pôjde domov.
Na druhy deň alebo ešte v tú istú noc znova sa vráti v rovnakom stave.
Rozbije si hlavu ? Hneď robia CT, MR ... bežný chorý človek na to čaká mesiace.
Nie nevolaj. Keď si zvolil taký život, jeho chyba.
Prečo by mal na to doplácať chudák personál v nemocnici ?
Potom nieje sila a energia na vážne prípady.
Zbytočné zabíjanie času. Vyhadzovanie peňazí.
Ide o to o aké bolesti ide .ďalšia vec či to nehrá ak nemá peniaze vie že minimálne 3 dní bude v teple a mať teplú stravu . Áno píšu ti tu že nevolať môže si za to sám .možno neuveriteľne áno môže si za to sám ale tiež je to človek .tiež som volala záchranku človeku ktorý Non stop chlastol .prekonal infarkt preto bolo susedovi zle jedine čo mi je ľúto že som nezavolá skôr na obec až ho idú skontrolovať .prišli a už bolo neskoro v piatok musel spadnúť udrieť sa do hlavy o niečo v sobotu ráno ževraj bol u susedov no v sobotu večer už bol mŕtvi .dôvod prečo som volala až ho skontrolujú že už 4 či 5 noci nesvietil neviem či to bolo u mňa vsugerovane ale iný sused tvrdil že sa mu tam svietilo .takže poradím zavolaj Max mu možno na mieste dajú glukózu až troška vytriezve alebo ho zoberú zo sebou
Bože baby... Ako, ja chápem, prečo píšete nech nevolá.... Ale vy neviete, kto ten človek je, či to nie je jej rodinný príslušník, alebo známy.... A teraz keď nezavolá a on zomrie tak čo? Vy by ste si niečo také zobrali na triko?
Ja som volala už aj bezdomovcovi záchranku a čo. Ale neviem či bol opitý, proste ležal na zemi a plytko dýchal. Skúmať, či z neho tiahne som teda nechcela. Ale nedokázala by som okolo neho len tak prejsť, keď už som ho našla a možno veru bol aj spitý... Potom s tým žiť, že niekto zomrel lebo ja som nezavolala, no neviem...
@michaela789 ako chapem ta, ale taky clovek to bude robit stale, proste asi mu je jedno ze sa nici a ze moze zomriet ked tolko chlasce. Raz sa upije k smrti a ktovie o co takym.alkoholikom ide.
Ako ja.osobne neviem co by som robila, nastastie to nemusim riesit, ale takyto ludia si za to.mozu sami.
@michaela789 no nasiel sa aj normalny nazor. By ma zaujimalo ci by tak hovorili keby islo o ich rodinneho prislusnika, ktory preziva zle obdobie a nevie to inak riesit ako takto. To uz by odpovede zneli asi trosku inak.
@evica17 áno, veď aj ja chápem tvoj názor. Len ja som to, bohužiaľ, už riešiť musela - aj v rámci rodiny... Ocitneš sa v takej situácii a teraz čo? No poviem ti pravdu, napadlo mi aj, že keby sa niečo stalo, či by mňa nebrali na zodpovednosť, že som zanedbala niečo a človek umrel kvôli mne. Ako by som s tým žila? Proste ťažko sa to rieši "správne". Nedá sa to len tak hodiť do škatule "nechaj ho tak, nech si aj zomrie".
@es2021 to človeku nenapadne, pokým sa s tým nestretne. Bohužiaľ.
Ano ked mu je velmi zle