Ahojte,
nosím dioptrické okuliare do diaľky, a v lete keď si dám slnečné tak som slepá bez dioptrií :D tak som rozmýšľala nad kontaktnými šošovkami. Videla som to ako super riešenie, keďže takto by som si mohla dať slnečné okuliare a videla by som. Lenže pani v optike mi povedala, že to určite neodporúča, že to nie je riešenie. Navrhla mi, aby som si určite zaobstarala slnečné dioptrické okuliare. Lenže mne sa oči zhoršujú každý rok, takže každý rok by som musela meniť sklíčka, a ďalšia vec je, že proste sa poznám, a mňa by omrzeli jedny slnečné okuliare. A cena takých slneč. dioptrických okuliar sa pohybuje aj okolo 150€.
Šošovky som si dala kvôli dvom veciam - aby sa mi nerosili v zime okuliare ked pridem niekde dovnútra a aby som mohla v lete nosiť slnečné okuliare 🤣takže paňulka v optike chcela zarobit.
Prvé šošovky by som určite riešila cez dr, poriadne pozrie zrak...
@simona20201309 tiež som bola prekvapená, čo mi povedala. A keďže som študentkou, tak to nie je tak lacná záležitosť mať slnečne dioptrické. Áno, dala som si predpísať u očného
Pouzivam aj to, aj to. Slnecne dioptricke za 150e som este nevidela. Su od 250e vyssie a nedam na ne dopustit. Sosovky so slnecnymi tiez nosievam.
A čo taký klip, slnečný filter bez dioptrií na dioptrické okuliare?
@nykkushka ano, včera som bola práve u pána dr.
Takže pani v optike nebudem počúvat :D
nosim sosovky od 12 rokov prave preto ze dom nezniesla slnko. okuliare dioptricke slnecne mi nesedeli, vyhodene peniaze. urcite by som si prve sodovky kupila u očného po vysetreni. a ak by sedeli objednavala si sama (tak fungujem uz roky rokuce)
20 rokov mam šošovky a celý rok nosim slnečné okuliare, keď je slnečno. A pani v optike asi potrebuje zarobiť. Chod k očnej a skus šošovky. Je to pohodlné a dostupné.
Presne ako píše @nykkushka... Navyše ked dôjdeš v lete niekam dnu dáš dole slnečné okuliare... A vtedy by som ja teda s mojimi - 3,5 nevidela nic😀 tak určite sosovky+slnečné okuliare
Pani si chcela len zarobiť.Aj ja nosím šošovky a slnečné okuliare a je to super
Dioptrické okuliare slnečné sú taký luxus pte tych,čo na to majú. Kľudne môžeš kombinovať obe,len si prosím vyberaj slnečné okuliare s dobrým uV filtrom.
no dioptricke slnecne okuliare mam cez 15 rokov a nedam na ne dopustit.... je to proste parada ich mat a za mna luxus, ktory si doprajem. A zdaleka nestoja 150 eur, ani ze 250, tu sa bavime o sume cca 400 eur a viac.... (tam musi byt na to ram, plus asi 200 eur stoja skla - klasicke sosovky minus dioptrie, bez cylindrov)
sosovky - niekto ich nosit zvladne, niekto nie. Ja som typ cloveka, ktory proste sosovky nikdy nemal a ani nikdy mat nebude - cize toto si musis ty sama poriesit ci si ochotna nosit sosovky a prestat nosit okuliare... A ano, ak budes sosovky znasat v pohode (zase si neklamme, nie kazdy nosenie sosoviek zvlada bez problemov), tak potom klasika slnecne okuliare su pre teba spravna volba 🙂
dioptricke okuliare s klipom su volbou, ale to mam napriklad ja ako riesenie pri detoch - obaja maju okuliare a ak by som mala davat dioptricke slnecne robit aj im, tak pardon, na to zase nemam.... A uprimne, pri synovej diagnoze a cene normalnych skiel ze 300 eur -- si neviem predstavit v akej cene by mal tie slnecne skla...... ako to bude riesit ked bude dospely neviem, ale mozno bude vysoko nadstandardne zarabat a do poriadnych slnecnych dioptrickych okuliarov zainvestuje.... zatial mu vsak musi stacit clip - 400 eur na jeho dioptricke okuliare rocne je uz aj tak na hrane mojich financnych schopnosti, ak by som mala hradit dalsich odhadom 600 za jeho slnecne -- to fakt by som nezvladla.
Ahojte prosím je tu niektorá z vás ktorá nosí šošovky s + plusovými dioptriami?
Ďakujem za odpoveď
To čo je za somarinu? Šošovky som nosila od 15r a v lete pochopiteľne slnečné okuliare. Pani chcela zarobiť?
Odporúčam šošovky si daj predpísať u očného, nie v optike.