Ahojte, je tu niekto kto mal zapal mozgovych blan ? Uz dva dni mam obrovske migreny, bolest mi zacala vystrelovat az do zubov a uši, vcera som mala zvysenu teplotu 36,7. Dnes bez teplot. Mam v hrdle bakteriu pseudomonas aeuriginosa a bojim sa, ze by mohla sposobit zapal. Rano idem na kontrolu ORL, no najradsej by som isla hned na pohotovost :(
Dakujem za info
@barbora112678 nechceli ste napísať 37,6?pretože do 37 nieje zvysena teplota
@luckalukas_1 ano, ospravedlnujem sa , chcela som napisat 37,7
@lorin29 ano, chcela som napisat 37,7
Ja mam skusenost, su pri tom hrozne bolesti hlavy, ale take ze MK je fakt posledne na co by som myslela. K tomu trpnutie sije a horucka. 37,7 je este len zvysena teplota.
pri zápale mozgových blán nemôžeš zohnúť hlavu ku krku, máš nesutočne stuhnutú šiju a pri ľahu na chrbte nezdvihneš nohy. Chodíš akoby po vate, nemáš istotu pri chodení. Máš vysoké teploty, začína podobne ako chrípka alebo angína. Si svetloplachá a neskutočne unavená, ospalá. Nemáš pocit hladu a smädu. Vraciaš bez príčiny a všetko ti vadí, si podráždená a plačlivá. Pred niekoľkými rokmi som to prežila. 4 týždne v nemocnici na infekčnom a predtým týždeň doma, pretože mi lekár nesprávne diagnostikoval angínu. Týždeň, ktorý si takmer vôbec nepamätám.
@barbora112678 to este tiez neznamena zapal mozgovych, to by si mala ovela vyssiu teplotu, horucku .. ale migrena je uz taka, je to hrozne, vsetko cloveku napadne 🤷 na migrenu ti viem poradit len silnu tbl od bolesti, studeny obklad, cerstvy vzduch a lezat v tme.. a len cakat kedy to konecne skonci
@10zabka dakujem za odpoved, mozem sa opytat ake vysoke horucky si mala a ako dlho ? Dakujem
@alfged dakujem za odpoved, mala si dlho tie bolesti hlavy ?
@barbora112678 jj, takmer mesiac
@barbora112678 horúčku som mala medzi 38 a 40,2 bežne, najvyššiu som mala 40,8
@barbora112678 horúčky som mala prvý týždeň, potom klesli po antibiotikách na 3 dni a vyskočili z minúty na minútu a mala som ich ešte ďalšie 2 týždne
@10zabka a mala si nejaku bakteriu alebo co to sposobilo ?
@barbora112678 meningitida moze byt virusoveho, alebo bakterialneho povodu, ta druha je zavaznejsia a lieci sa antibiotikami, ako to bolo v pripade
@10zabka
@barbora112678 zjedla som kozí syr zo salaša. Spolu so mnou ho jedlo cca 5 ľudí, ktorým sa nič nestalo. Skrátka, mala som oslabenú imunitu a zjedla kozí syr od kozy, ktorá bola prenášačom. Ak by si mala zápal mozgových blán, určite by si nemohla písať na mobile alebo ntb, tomu ver 🙂
@10zabka mne na zaciatku mesiaca nasli tieto bakterie v krku... citala som ze mozu sposobit zapal MB
@barbora112678 beries nieco na tu tvoju bakteriu v hrdle?
@barbora112678 a neriešili to?
@10zabka oki som kludnejsia, v sobotu som bola asi 2 hod v prievane, mozno je to len zapal usi z vetra, a preto citim bolest usi, hlavy a zubov.. zajtra po vysestreni budem mudrejsia 🙂
@tenerifka zinat atb, na tu druhu bakteriu vraj neexistuje liecba :/ iba infuzna a tam ma vraj nevedia poslat
@barbora112678 držím palce, napíš a označ ma, zaujíma ma to. Ďakujem 🙂
Mala to bývala 19rocna zdravá kolegyňa, jej vystrelila horúčka na 39 a do 4 dni umrela. To som tá nechcela vystrašiť, len ukľudniť, že to raketovo zhorsi stav človeka, nie pomaličky.
@barbora112678 ako ze ta nevedia poslat na infuznu liecbu? Toto nie je sranda
@tenerifka zajtra idem k inemu ORL lekarovi, nakolko lekarka, u ktorej som bola na vytery mi povedala, ze mi na to nema co dat a poslala ma domov... bola som potom u obvodnej, ta mi povedala, ze lieky sa podavaju infuzne, infektolog povedal, ze zatial to riesit netreba a pockame na kontrolny odber, tak som zvedava zajtra ako sa k tomu vyjadri druhy lekar
@barbora112678 podľa mňa to trocha prehanas s tým fixovanim sa na zápal moz.blan. jasné, že opatrnosti nikdy nie je dosť, ale keď mi 3 či 4 doktori povedia, že je to ok, resp liekuy iné netreba, tak neviem...baby ti písali, ako zápal mb nastupuje. Pseudomonas aeruginosa (syn. Bacterium pyocyaneum) je pohyblivá gramnegativní bakterie se slizovou vrstvou patřící do skupiny fluorescenčních pseudomonád. Jako potenciální patogen vyvolává řadu onemocnění, jako je zánět močových cest, středního ucha či hnisání popálenin. ... Sedí to s tými bolesťami ucha.
@ukulela mozno, ale mam obavy... ked mi lekarka oznamovala vysledky bola zhrozena a pytala sa ma kde som sa mohla nakazit touto bakteriou, kmen nie je typicky pre SR, preto nie je na nu atb. Vraj nakazit sa da z pody,rastlin, klimy, klimatizacie a pod.
@10zabka Ahoj, môžem sa opýtať ako dlho trvalo kým si sa z toho dostala po návrate z nemocnice? Sestru hospitalizovali s mwningitidou 28.6. Zjedla ovčí syr zo salaša. 3 týždne bola v nemocnici, užívala kortikoidy a teraz je týždeň doma a stále sa cíti veľmi unavená, slabá. Aj telefonát ju unaví. Urobí si raňajky, umyje riady, povesia prádlo a musi si ísť ľahnúť. Potrebuje pracovat na počítači ale nedá sa jej. Ako dlho to asi bude trvať kým sa celkom vylieci
@10zabka
36.7 nieje zvysena teplota, je uplne v poriadku ..zvysena je nad 37 ... chod na pohotovost, tam ti daju nieco na tu migrenu