Ahojte trpim vysokým krvným tlakom , bola som u kardiológa . Vraj tam mám vsetko v poriadku , že je to psychického pôvodu . Užívam coaxil , ku ktorému mi doktor pribalil hneď spidomin - ktory neužívam . Myslite si že môžem mat vysoký krvný tlak z dôvodu nervozity ? Podľa Vás nie je to blbosť ?Ak začnem užívať spidomin , tlak mi spadne ? Aký je Vás názor . Pohotovost mi dala pri vysokom tlaku lexaurin 3 mg , ten mi zníži tlak ale je to oblbovak , som z Neho unavená
Jasne, ze nervozita, stres, nepohoda zvysuje tlak.
@sveti2 preco chodite potom k lekarom, ked neuzivate lieky, ktore vam predpisuju? Myslim, ze lekar, ktory vas vysetruje vie lepsie co vam pomoze ako sa tu s laikmi radit ohladom liecby
Potom to tu vsetko tak vyzera ako vyzera a clovek sa potom stazuje a vyhraza uradom pred dohlad nad zdravotnou starostlivostou a nadava na zdravotnikov pritom nech sa paci priklad ako si clovek sam sebe dokaze skodit
Ahoj, určite to môžeš mať z nervozity. Ja mám vždy nižší tlak ale nedávno mi pred dôležitým vyšetrením merali tlak a sestrička sa až zhrozila. 😄 Bol strašne vysoký. Takže určite to ovplyvňuje stres. 🙂
Ešte doplním - Spitomin a Lexaurin sú úplne rozdielne účinné látky. Vôbec sa nečudujem, že po 3-ke L si bola odpísaná, to je silný liek. Skús ten Spitomin. Ten určite nebude taký silný.
Ďakujem za odpoved , neviem prečo ale stále si myslím že v spojitosti je šport, nikdy som nesportovala a teraz budem mat 49 rokov a prepína mi , vysoký cholesterol , obezita , tak ma Lekar nastrasil že čo vsetko mi hrozí z obezity že som sa hodila na šport a som schudla zo 106 kg na 88 kg a to vsetko cez beziaci pas od januára tohoto roku chodím skoro každý den na beziaci pas a neviem či mi to rýchle tempo nerobí behám na 7,5 - rýchlosť 20 min potom na 7 - rýchlosť , 8,9 az 10 . ( koncom roka 2021 som mala 112,70 kg ) teraz mám 88 kg . A neuverite mi teraz mám problémy vtedy som s tlakom nemala problémy tak neviem na čo je dobrý ten šport a chudnutie . Ja mám dojem že ak si dobre zabeham na bežiacom pase vtedy mám v noci problém s tlakom . Je to normálne ? Schudem , športujem a mám problém ? Mám prestať behávať ? Ozaj a chodím ešte aj na tenis mám trénera ani to som nikdy nerobila . Môže byt to vo veci že nahla zmena ?
Tu je lekárov ako maku a kardiologov ešte viac...to sa ozaj ideš radiť o svojej lekárom naordinovanej liečbe s laikmi?