Už vyše 2 týždňov mam niečo, čo sa podobá chronickej nádche. Nie je vodnata, naopak, sliznicu mam akoby suchú a občas sa mi do toho spustí aj krvácanie z nosa. Každý večer a ráno si musím dať kvapky. Môže to byť podľa vás z testovania?
V tomto obdobi keď všetko mozne kvitne, by som skôr zvažovala alergiu na niečo kvitnúce - stromy, kvety, trávy, obilie, ...
@verkaveverka ja som toto presne iste mala po testovaní. Presne večer a ráno upchatý nos iba raz so sa vysmrkala a potom mi aj to upchatie prestalo. Teraz keď sa nechodím už tak často testovať je to uz dobre. Ale neodporúčam dávať si kvapky.
väčšina kvapiek ešte viac zosušuje sliznicu tak určite kvapky si zbytočne nedávať, z testovania tiež to nie je, výtery z nosa, hrdla sa robia už X rokov na ORL alebo aj u praktickej dr. nie je to žiadne objavenie "Ameriky", za čo to väčšina považuje a naozaj si neviem predstaviť ako by to nejakým logickým odôvodnením dokázal spôsobiť výter. Tečenie krvi z nosa môže byť spôsobené aj vysokým krvným tlakom alebo celý ten upchatý nos ako už bolo spomínané tak kľudne to môže byť reakcia na niečo čo teraz vonku rastie a tými kvapkami si len dráždiš sliznicu.
máme podobnú skúsenosť ....bola som na testovaní iba raz, tri dni potom som mala silné bolesti hlavy a v nose pocit akoby som mala vyfúkať
Dcéra bola 2x a zakaždým potom 3 dni vodnatý výtok z nosa - alergia to nebola
Ja som sa poctivo doteraz testovala.... Takéto príznaky som nikdy nemala. No zato som alergička a práve teraz mám niečo podobné. Kvitne breza a topoľ - to sú moje top alergény. Mám alergiu na všetky peľové skupiny, ale za mňa topoľ a breza sú najagresívnejšie. A ešte ambrózia a palina, ale tie sú až na jeseň. Takže tvoje príznaky by som pripisovala alergii, nie testovaniu. Ako dlho si dávaš kvapky? lebo po týždni-dvoch môže vzniknúť regulerna závislosť.
@verkaveverka ano, známa sa testovala len raz a krv z nosa. Museli jej na ORL nejako vypaľovať cievy či čo.
@verkaveverka ako už písali, máš to teraz už od kvapiek, aj keď možno sa ti to začalo inak, dva týždne sa kvapky nemôžu používať.. skús prejsť na morskú vodu na zvlhčenie sliznice. Ja som sa so suchým, niektoré dni, hlavne rána až krvavým a pocitovo upchatým nosom stretávala, keď viac kúrili, nezáviselo to vôbec od testovania.. veď v decembri sa ešte netestovalo a mala som to aj vtedy od suchého vzduchu. Pomohol zvlhčovač vzduchu a to vyplachovanie morskou vodou.. a pozor, lebo vysušená sliznica je náchylnejšia na napadnutie vírusmi.. keď som to mala najhoršie a nemala som ešte ten zvlhčovač vzduchu, aj som v ten týždeň ochorela na covid :( čiže ozaj odporúčam zvlhčovať sliznicu! Kvapky ti ju len viac vysušujú a dráždia..
@verkaveverka z testovania nie. skôr si myslím, že to už máš z tých kvapiek... moja mama celý život používa kúsok masla - obyčajná kocka, nie rama a ja už tiež dávam dcére, keď je nos vysušený. trošičku na vatovú tyčinku a vyutierať steny nosa. alebo trošku olivového oleja, alebo stolového. prípadne detský olej. ale neprehnať to, len mierne potrieť steny, aby sa sliznica zvláčnila. nebude to za deň. 3-4 dni a mala by sa ti dať dokopy. čím menej kvapkať, radšej preplachovať vodou alebo morskou soľou. ak sa ti nepolepší, tak potom "nosný" lekár 🙂 nech poradí, čo ďalej...
@verkaveverka skôr z tých kvapiek. Ako dlho ich berieš?
nie