Ahojte. Chcela by som sa opýať, či môžem mať pasový opar dva krát? Naposledy som ho mala cca pred 4 mesiacmi a teraz mam pocit, že je tu opäť. Dnes som volala kožnej a tá mi povedala, že pasový opar môžem mať len raz. Ma niekto skúsenosť?
Aj viac krat, našla by som si poriadnu lekarku. Herpes zoster ostava v tele a čaka kedy mas oslabenu imunitu aby vykukol.
@helkka16 urcite mozes mat aj viackrat. to co je za dr. pasovy opar je pri oslabeni imunity z prekonanych kiahni v minulosti, v nervovych zakonceniach ti zostal virus kiahni a ten tam mas tale a aktivovat sa ti moze aj viackrat za zivot. dr. si to zrejm pletie s kiahnami, ktore mozu byt len 1x.
@majamat tak nevieem na isto či to je ono zatiaľ tam mam len jednu vyražku aboby štipanec nič viac....ale včera som mala také pocity ako po prvý krát 😪😪 vitamíb B berieen dlhodoboo 😪 najhoršie je že som v karanténe do utorka takže k lekárovi sa asi ani nedostanem tak skoro lebo najlepšie je to riešit hneď. A dr.mi povedala ze druhy krát môžem mat vtedy ak by som mala AIDS alebp som onkologicky pacient 😭 tak na nevieeem 😭
@helkka16 skús milgamu. Tá je lepšia ako obyčajné b cko. Som laik nie lekár, ale myslím, že sa môže opakovať. Veď to je ten istý druh ako na ústach. A ten sa tvorí ozaj pri každom oslabení organizmu. Treba posilnit imunitu. Zinok, d cko, c cko. Skús rakytnik, rybí olej, milgamu. Oslabená imunita v tejto dobe nie je žart. Držím päste.
Tu asi najlepšie poradí @dextella14