ahojte. v poslednej dobe mam take divne priznaky, ako zhorsene videnie, a to zo dna na den, take ze nemozem zaostrit do dialky, neprekonatelna unava, a asi tyzden mi je hrozne zle zo sladkeho. tym nemyslim ze zjem celu cokinu a je mi zle, priklad,dnes rano som sa stavila u mami na kavu, dala som si len jednu malu lyzicku cukru do dva a pol deci kavy s mliekom. a nebola som schopna tu kavu vypit.je to taky zvlastny pocit, v krku a v rukach,neviem to vysvetlit,ako by ma vyslovene boleli zily po tom ako ziem nieco malo sladkeho. a k veceru mavam busenie srdca a pocit akoby som vypila tri litre kavy,taky rotekani pocit. pricom kavu pijem tak max raz do tyzdna a aj to nescu.velmi slabu.uz 4 dni mam mrchu,ako to tu volate 🙂 a to dost silnu a bolestivu,co u mna nebyva zvykom.co sa tyka tekutin, od mala velmi malo pijem a len malokedy mam pocit smadu, to mam po mame, proste pijeme nasilu,a ked je dobry den, tak vypijem az liter vody za cely den. tak teraz neviem, ci to mozu,alebo nemzu byt priznaky cukrovky. momentalne nemam lekara,kedze moj umrel a este som nemala cas si vybavit noveho, tak nechcem panikarit a behat hore dole. cukrovku v rodine mame, ale to skor vo vyssom veku a skor generacie dozadu.ma niekto z vas podobne priznaky? neviete co by to mohlo byt? dakujem za kazdu reakciu
@lea641981 praveze teraz uz mam konecne klud. este par mesiacov dozadu bol neskutocny dlhodoby stres z maleho. ale teraz uz sa praveze vsetko ukludnilo a som ok.chodi doobeda do skolky a ja som si naordinovala klidek.. je pravda ze v jednom kuse priberam, ale tak to bude aj tym ze som doma.. a praveze smed necitim,tak mozno to bude nieco ine.a co sa tyka zubov,tie mam uplne zdrave,ale velmi casto mavam dasna zapalene a hlavne afty ma zvyknu trapit.tvojej sestry je mi luto, to muselo byt strasne,neviem si to ani predstavit
Candida sa prejavuje podobne. Skus aj gynekologa.
@1ingrida1 dost to poznacilo akoby som ti to napisala no 😖 jej pohlad na ludi na svet??znicilo jej to zivot lebo ked potrebovala mat pri sebe cloveka ktoremu by mohla verit nasa matka sa rozhodla odist pracovat do zahranicia ked sa vratila odstahovala sa od otca a zila s mladsim muzom ja som uz bola vydata v inej dedine a brat mal tiez zenu a dieta je medzi nami 13rocny rozdiel takze to mame taku mladucku sestru a preto s nami asi nekomunikuje ten vekovy rozdiel 😖 😖 😖 asi ma pocit ze je na svete sama 😢 je to dost neprijemna zalezitos s mojou sestrou 😢
ale to som ti nechcela 😉 chcela som ti napisat toto 🙂
spustacom mnohych ochoreni je psychika to co sa deje v nasej hlave 🙂
mnoho krat si clovek mysli ze je vsetko v poriadku ale nase podvedomie moze prezivat nieco celkom ine a pricina sa nikdy ani nenajde,prejdeme si nejakymi ochoreniami alebo priznakmi a dovod sa nenajde,niekedy je to mozno len nieco male co nas suzuje 🙂 ale ako hovori,malickosti tvoria celok,takze nepodcenujme male problemy aby nevyustili do vacsich potom uz tazko riesitelnych
dost casto su to dozvuky nejakej davnejsie traumy,problemov ktore nas boleli a nie su vyriesene akoby len odlozene alebo odsunute 🙂
takze to sa vraciame k tomu ze si nemala klud ale uz ho mas lebo dieta chodi do skolky 🙂
candida to moze byt ak si to mala 🙂 ale cukrovka pochybujem to asi nie 🙂
@lea641981 to musi byt velmi tazke aj pre nu aj pre vas ak rodinu.. a hlavne takto chory clovek urcite potrebuje pri sebe niekoho mat,ked ako vravis to zasahuje aj na dusicku a na psychiku.
hm,tak ze by ten stres dolahol na mna az ked uz telo vie ze uz je dobre, ze "heej ty, uz je to ok uz mozes vypnut " 🙂
asi to bude viac problemov spojenych do jedneho, len ja sa strasne bojim cukrovky. v tehotenstve som nemala,aj ked nevjem s akym zaverom dokoncili ten test, kedze som tu glukozu v sebe neudrzala,skoro som odpadla,tcila sa mi hlava,ochabli mi svaly a povracala som sa. cely den som bola odpalena, nebola som schopna ani chodit a prespala som zvysok dna
@1ingrida1 ja som pri synovi mala zvyseny cukor ale pri dcere nemala a nepila som tu hnusnu vodu sladku ale zjedla som jeden biely jogurt a 2peciva a za hodinu my sestricka z prsta zobrala krv a isla som domov bolo v poriadku 🙂 mala si zjest to co ja a dat si zobrat krv z prsta a hotovo ja neviem naco trapia tehulky s cukrovou vodou ☹ tiez by som sa pogrcala 😝 😝 😝 😝 😝
dakujem baby, objednam sa na preventivku gynekologovi a popytam sa ho na to,po viem mu priznaky a uvidim co bude dalej.
Cukrovka asi nie, tá sa prejavuje velkym smadom, veĺmi castym mocením a chudnutím
@lea641981
@kveta
@lukajdik baby tak bola som konecne u obvodaka. kym som mu vsetko povedala,postazovala sa, tak sa zacal vypytovat strasne vela veci,co sa ma nikdy v zivote ziaden lekar nepytal. az som ho podozrievala ze ma podozrieva z hypochondrie :D bola som tam skoro 3/4 hodinu.zaver je ze su teraz dve moznosti,ktore su velmi pravdepodobne a treba ich bud potvrdit alebo vylucit, aby mohol popripade patrat dalej. tak bud mam vestibularny syndrom, co je porucha rovnovahy, alebo este mozem mat poruchy centralnej nervovej sustavy. to su tie z horsich variant. ked sa mi ani jedno z toho nepotvrdi, tak sa bude este dlho patrat.samozrejme ze sa mi chysta aj pozriet na cukor a na stitnu zlazu. kazdopadne dakujem za rady a za odpovede.
no ono je toho viac,k comu sme sa dopracovali az po jeho otazkach,ale to su veci ktore som ja nebrala ako dolezite,alebo som si nemyslela ze s tym maju nieco spolocne,kedze som bola zamerana na ten cukor.ja som aj v detsve casto bez priciny odpadavala,aj som bola koli tomu hospitalizovana ale vtedy mi nic nezistili a poslali ma domov s tym ze mi mama ma davat slabu kavu.takze uz ako trojrocna som pila kavu s mliekom .. napr. a hovorim,ze to nemusi byt len ten vestibularny syndrom,ale moze to byt aj nieco s centralnou nervovou sustavou.
@kveta
@kveta a ty mas problemy s tym vestibularnym syndromom? lebo to ho napadlo ked sa ma pytal ci mavam zavrate a mdloby v aute,alebo pri pozorovani pohybujucich sa predmetov. no v aute je mi zle uz po 5tich minutach som zelena a mam migrenu a je mi na vracanie a potim sa. a ked osm v nejakom vecsom obchoode tak mam taky isty stav ked sa prechadza popri regaloch a vidim ako sa mijaju tie regale.
@1ingrida1 Ano, roky som tym trpela. Nepoznala som spustac mojich vestibularnych "zachvatov" poruch rovnovahy, takze som okolo toho vela studovala, az kym som na to neprisla.
To posledne, co popisujes v prispevku o 13:27, vyzera ako vestibularny syndrom.
Priznaky ako unava, slabost, bolest zil, divne pocity v rukach, zmena menzesu vsak s vestibularnym syndromom nesuvisia.
@kveta mozno mam aj to aj nieco ine. inak raz som mala take obdobie kedy som stale vracala,ale netocila sa mi hlava.vracala som aj s vody ne to este z jedla.az mi zacali postupne trpnut ruky nohy cele telo.vraj som mala nerovnovahu iontov v tele z toho vracanie,na pohotovosti mi dali nejaku injekciu a poslali ma na orl.tam mi toto diagnostikovali,ten vestibularny syndrom, dali mi antibiotika,ze tam mam zapal,ze dobrem lieky a vsetko bude ok. no tak neviem teraz. tie dalsie priznaky s tym nemusia suvisiet, hovorim ze este sa bude pozerat na stitnu zlazu,pretoze aj dost priberam. bude mi robit kompletny rozbor krvi okrem toho orl a neurologa.tak som zvedava co bude.
Ahoj ja som mala podobne priznaky a zistily my anemiu chodila som na hematologiu .S tym pitim ti verim lebo mna skoro zadusila voda tiez som malo pila v hrdle sa my spravila klapka ako ked sa dusím 😝 😝Nezanedbaj si to si mlada máš dieta ktore ta potrebuje .Maj sa ...
@enula222 ahoj,anemiu mam od detstva z nedostatku zeleza a s tym spojeny zvyseny bilirubin. to fakt toto moze robit anemia???? to uz snad ani neni mozne co vsetko na mna nejak moc sedi :( stravujem sa tak aby som si zelezo doplnila, jem vela listovej zeleniny,surovej zeleniny, cviklu zjem celu na posedenie, lebo to milujem.telo vie co si ma pytat.ale nemam pocit ze by sa to zlepsovalo. dokonca som chvilu sladila miesto cukrom melasou,ale to mi dosli tie stavy hned ako som dopila caj osladeny melasou.tak ja uz fakt neviem
@1ingrida1 ja mam podobne stavy v auguste som hned ako ma toto po kave a kolaciku chytila zbehla na pohotovost a samozrejme cukor rozkyvany.. ale nechali to tak.. teraz to mam v kuse, sem tam lepsie sem tam horsie + trpnutie ruk, noh.. ale boli ma riadne aj chrbat, takze moze to byt aj z chrbtice.. takze menim lekarku a idem sa dat riadne vysetrit 🙂 Nie je to sranda. Ale co mi vsade opakuju tak cukrovkari velmi vela piju, takze mi to nesedi.. mne v poslednej dobe tiez nechuti pit vobec :( A to ja som bola riadny "pijan" - 3L vody minimalne padli denne... takze ma caka tato lekarka a este endokrynologia... V nemocnici urobil CT a MR mozgu, zistili "iba" zuzeny zvukovovod (roky mavam problemy s usami a nosom...)... takze este ORL.. predpokladam, ze aj teba to caka 🙂)))) Inak s kazdym dalsim negativnym vysledom som viac nestastna ako stastna 🙂)))) lebo takto nikto nepride na to co mi je....Tak sa pekne liec 🙂)) Vela stastia... 🙂))
@simca06022011 no jak pingpongova lopticka,je mi jasne ze inak to u nas ani nebude 🙂 tak dufam ze coskoro zistis co ti robi tak zle, ze na to pridu,daj potom vediet, aspon budem o nieco mudrejsia. ale ak o tiez si mslim ze mi kolise cukor, mozno to neznamena cukrovku,ale urcite by to tak nemalo byt
Držím palce, verím že to dobre dopadne potom daj znať 😉 😉 😉
@1ingrida1
Ahoj, no ja co mama diabetika v rodine tak viem,ze mal priznaky cukrovky take, ze rapidne schudol na vahe a stale ho smadilo, pil jeden pohar vody od druheho a bol aj hrozne slaby....taketo priznaky co ja viem ma cukrovka....ale ja by som isla isto na vysetrenie, ak sa ti nieco nezda. Odporucam ti vyskusat biorezonancnu diagnostiku. tam ti pridu hned na vsetko ,co sa s tebou deje a usetris si kopec casu behanim od doktorka k doktorovi....ja chodim uz iba tam,ked mam problem. Skus si o tom precitat viacej:
https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/aurolea/
to znie skor ako keby si bola pretrenovana 😉 cize pretazena z nejakej fyzickej namahy 🙂
moja sestra ma diabetes melitus 🙂 4krat denne si picha inzulin 😉
prejavovat sa jej to zacalo pred 9rokmi a to tak ze nenormalne casto pila tekutiny ,mala na jazyku biele pupence,nedmerne sa potila 😒 potom neskormala uz hyperglykemiu cize vysoky cukor a zostala lezat v kome na Kramaroch ale dostala sa z toho mala 50vysoky cukor co je smrt ☹ ☹ ☹
no a postupom rokov ,casu pribudli dalsie problemy ale uz spojene s cukrovkou a to zrak,zenske problemy cize zapaly plesne a pod. a prilisne priberanie na vahe alebo chudnutie 😖
tak isto aj psychicke problemy sa k tomu pridruzili a dalsie ine mnohe 😔
ja si do kavy tiez nedavam cukor a mam problem ze jedno oko ma vypulenu bulvu a viem ze je to od toho ze som nespala poriadne uz cely rok od tehotenstva doteraz ,boli ma chrbat lebo mam vyssiu vahu musim zhodit a som rozbita poriadne hm
snazim sa aspon cez to dospat a oddychnut si ked mozem ked malicka spinka a viem ze som vycerpana riesila som striedavu so synom a este mam majetkovopravne takze preto som hotova to viem