Môžem mať boreliózu?

elenka211
14. júl 2024

Dobry den pred mesiacom som mala kliesta cca 2h az 5h na nohe vybrala som ho cely nevydezinfikovala som miesto .
O 2 tyzdne na to som bola na ct mozgu vsetko ok .
A teraz moja otazka zacala ma dost boliet noha v ktorej bol kliest , ( boli tak raz za tyzden ) , a hlava inak ziadne ine priznaky mohla som dostat boreliozu alebo enfacitidu ?? Ukazal by sa zapal mozgovych blan na ct ? ( Dnessme sa dozvedeli ze presne na to zomrela teta ) Dostala som strach ( ospravedlnite ma za chyby ) dakujem

petka5656
14. júl 2024

@elenka211 obvodný lekár zoberie krv a za par dni (neviem presne koľko) bude výsledok. To je asi jediná zaručená forma zistenia výsledku.

elenka211
autor
14. júl 2024

@petka5656 chcela som sa vyhnut lekarom a domaci test nestaci ?

kataina
14. júl 2024

pri borelioze je miesto vpichu kliešťa dlho červene, je tam flak aj cele mesiace

elenka211
autor
14. júl 2024

@kataina praveze nemam ale pri encifalitide neviem ako sa to pise nemusi byt ci ?

marca12
14. júl 2024

@kataina To si vela ludi mysli,ale praveze to cervene miesto je u malo pripadov. Mnohi ani nevedia,ze maju boreliozu,lebo nemali zacervenane miesto po kliestovi.

petka5656
14. júl 2024

@elenka211 nepoznám domáce testy, my sme s dcérou boli u pediatra. Ešte sa da ísť ako samoplatca do odberového strediska, napr medirex.

zuz1177
14. júl 2024

Ako bolo spominane vyssie, jedina istota je to otestovat. Krv vam moze zobrat vseobecny lekar a poslat to do labaku. Ak nechcete ist k lekarovi, test urcite vedia spravit aj rovno v labaku ako samoplatcovi - medirex alebo unilabs

elenka211
autor
14. júl 2024

@zuz1177 vdaka

marianarem
14. júl 2024

@elenka211 Je aj domaci test na boreliozu, mozes zacat tym.

isis234
15. júl 2024

Veľmi dávno som mala kliešťa, dlho nešiel von, červená koža. Obvodná povedala že to je dobré. Kupila som zo zdravého sveta na nete kúru na boreliozu- z púčikov rastlín. V labáku pracuje lekárka. Potom som šla inej lekárke na testy, Boli OK

gigie24
15. júl 2024

@elenka211 Elenka, kup si v lekarni pre istotu homeo Ledum palustre a davaj si ho 🙏😇