Môžem ísť z jednej PN do druhej?

12. aug 2024

ahojte,
prosim mozem z jednej PN prejst do druhej?
to znamena bola som teraz mesiac chora, a vyskytlo sa ine, to mozem rovno pokracovat PN s inou diagnozou?
Prosim poratte, dakujem

knajula
12. aug 2024

Mozes

autor
12. aug 2024

@knajula dakujem, a teraz prosim vsetko funguje uz len cez pocitac nemusim ist do roboty zaniest nic?
ani ziadna prechodka z mesiaca na mesiac nie je? lebo si pamatam daky listok na peniaze, toto sa dava ci nie?

dakujem.

lonely66
12. aug 2024

áno, môžeš pokračovať v tej jednej PN, ak s tým lekár nemá problém. nemusíš prechádzať do "druhej". lebo neviem, či som správne pochopila. prejsť do druhej u mňa znamená, že 12.8. ukončíš prvú PN a 13.8. začneš inú, druhú PN. v tom prípade budeš ale opäť prvé tri dni stratová na plate.
ale lekár môže v pohode urobiť to, že na tej prvej PN, ktorá beží, zmení diagnózu podľa aktuálneho problému. bola som takto v minulosti PN takmer rok a za ten čas mi šli 3 diagnózy.
a ak ti robil elektronickú PN, nemusíš riešiť v práci nič. neviem ale ako je to s prechodom cez mesiace momentálne, s tým som sa ešte nestretla, odkedy mi robí elektronicky. moja dlhodobá PN bola ešte v čase, keď fungovali len papierové PN.

autor
12. aug 2024

@lonely66 aha tak ja v tomto pripade dufam, ze mi teda nezrusi PN a iba zmeni diagnozu, akoze to by som bola v strate. tak snad lekarka o tomto vie.
dakujem

autor
12. aug 2024

@lonely66 toto som nevedela ci lekar vie na 1 PN prepisat diagnozu vlastne to som sa chcela opytat

lonely66
12. aug 2024

tak ja som takto marodovala počas covidu, lebo som mala najprv covid, potom pol roka na to následky (tam už zmenil nejak diagnózu, už to nebol priamo covid, ale niečo, čo sa týkalo následkov po silnom covide - tam som mala aj neobmedzené vychádzky, lebo von som mohla, len keď som vládala lepšie dýchať) a potom som mala ešte psychické následky z toho všetkého, tak to zmenil ešte na nejakú takú diagnózu a nechal ma dať sa dokopy. ale to bolo v roku 2020. neviem, či teraz sa to dá, predsa len, sú to 4 roky. a čo sa týka prechodov mesiacov, to ti tiež neporadím. poradili by ti na sociálnej poisťovni, ak lekárka nebude vedieť.