Ahojte. Neviete mi nahodou poradit, manzel je pozitivny, ja som sa prihlásila ako kontakt, dali mi termin 8 dni od zistenia pozitívneho testu mm. Ale manzel uz je tyzden chory, cize infekčny bol skor ako zistili ze je pozitivny. Ja som zacala mat priznaky dnes. Suchy kasel a teplota. Moja otazka - mozem ist na testovanie aj skor? Lebo termin mam az na buduci pondelok, takze by som chcela vediet vysledok skor, aby som sa mohla zahlásiť lekarke a pripadne aby mi nieco predpísala?
@paulinkaa2 Dakujem za odpoved. Cize ani na anrigenovy nemozem ist, ze?
@mistymay33 nie lebo by si porusila karantenu. Skoré uzdravenie
@mistymay33 ono je to uplne jedno, lebo ty sa počas spoločnej karantény môžeš nakaziť kedykoľvek , ak má manžel príznaky tak kludne aj na 8deň spoločnej karantény....PCR test ukáže pozitivitu najskôr na 5den od nakazenia, pri mutáciách to môže byť aj neskôr, preto karanténe trvá najmenej 14dní alebo keď si posledné 3dni bez príznakov, tých 14dní je minimálna doba....takže ja manželovi sa to môže predlžiť ak napr.bude mať 12deń zvýšenú teplotu tak karanténa bude ja pre neho dlhšie.....skôr termín môžeš dostať jedine ako samoplatca, ale je to uplne zbytočné lebo tebe môžu urobiť PCR test na 5deň ukáže ti že si negatívna a o 2-3dni by už ukázal pozitivitu....veľa ľudí má príznaky až na 9-10deň od kontaktu s pozitívnym, tvoj manžel ťa môže nakaziť kedykoľvek, to že PCR tets ti ukáže negativitu neznamená že je to reálny stav, kedže ty sa môžeš nakaziť kedykoľvek aj na konci karantény.....preto sa to predlžilo teraz naspäť na tých 14dní lebo pri mutáciách môžu byť aj príznaky neskôr a nikto s istotou nevie kedy presne sa nakazí....
@mogaa Dakujem z odpovede.
@mistymay33 ahoj. Nie nemozes ist.skor na pcr. Zistovala som si to pred mesiacom. Neda sa.
A dr ti predpise lieky. Aj mne tak dala a to som este nebola pozitivna ale uz som vedela ze na druhy den uz urcite. Nemala problem opisala som jej co mi je a a predpisala co uzivat