Môžem ísť na RTG, keď som si neni istá ohľadom možného tehotenstva?

martinoocka
4. aug 2020

Prosim o nazor. Zubarka ma poslala na RTG, zacina ma boliet zub. Teoreticky by som vsak mohla byt tehotna. Nechraneny styk som mala pred 10dnami. Test mi dnes vysiel negativny. Navyse dojcim, som 9 mesiacov po porode,menzes som este nemala. Myslite, ze mozem ist s kludom na ten rontgen ci mam este pockat a spravit test neskor.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denden77
4. aug 2020

@martinoocka ja som takto bola minuly rok na preventivke, posielala ma na RTG a normalne som jej povedala, ze som mozno tehotna, takze nejdem.. povedala "ok, tu mas papier, ked nahodou zistis, ze nie si, chod tam a potom sa ozvi" 😊 pohodka, ziaden problem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gelifil
4. aug 2020

rtg v tehu urcite nie!!!ani pri podozreni an tehu

floren
4. aug 2020

ja som bola, nevedela som, že môžem byť tehotná, lebo lekár mi podľa folikulometrie povedal, že nemám ovu.... malý je nastastie ok, ale ak môžeš, tak nechoď

sisa_s
4. aug 2020

@gelifil a to mate odkial ? 🙂 samozrejme, ze aj v tehotenstve sa moze robit rtg, ak je to nutne..a este k tomu zuby a ak vobec jej test nic neukazuje, naco robit paniku...zuby su dost daleko od panvy, pri pouziti zastery nie je tam ziadne riziko pre plod...a takto na zaciatku nevznikaju este malformacie plodu z dovodu ziarenia

lenuliatko84
4. aug 2020

Ja bybsom nesla

zuzankkaa1
4. aug 2020

@martinoocka ja som bola tehotna,nevedela som o tom a bola som s dcerou na rtg v jednej miestnosti dokonca som ju aj drzala kym jej robili rtg. A nemala som.ani tu zasteru na sebe. Vsetko bolo ok

kacena4
4. aug 2020

zeny nechaoste! uz sa bojite vsetkeho ☹
@martinoocka uvazuj zacina ta boliet zub ak ho neosetris teraz a naozaj tam bude vo vnutri kaz a neskor sa to zhorsi a budes tehu kedze odobera vapnik z tela.... stoji ti to za to osetrovanie v bolesti so stresom ci dat injekciu (aj to je dilema v tehu) ci to budes zvladat bez nej alebo stres prejde na babatko v brusku ked uz bude vnimat... alebo si das teraz spravit rtg a opravis si mozno malicko pokazeny zub a neskor zistis ze mozno ani nie si tehu 🙂 a vsekto bude ok.
ved rozmyslajme ak je zena v ohrozeni zivota (alebo babatko) robi sa rtg mri lebo ct bez rozmyslania lebo to treba, napr. ak si zlomi nohu ci ruku, havarka... nebudu riesit ze sak je tehotna, ale to ze treba zistit ci to nie je komplikovana zlomenina a 1x osnimkovanie plodu neuskodi 🙂
prosim zeny rozmyslajte trosku, kym nieco napisete a vystrasite dalsiu zenu

gelifil
4. aug 2020

@sisa_s kazdy rozumny radiologicky asistent posle zenu prec a kaze jej prist, ked si bude ista......plus ak robi rtg dietatu, posle ju von pre istotu

martinoocka
autor
4. aug 2020

Samozrejme, ze nechcem ist na RTG ak by som bola tehotna, ved tam sa aj podpisuje papier, ze niesom ani nepredpokladam, ze by som bola tehotna. Ale zas nechcem odkladat ani osetrenie toho zubu zbytocne lebo to mi na nom drzi mostik, ak sa mi pokazi velmi tak mam velky problem 😔 zubarka povedala tiez, ze ked zistim, ze niesom potom mam ist tak neviem ci si uz mozem povedat ze isto niesom. Inak myslim ,ze je to mala sanca kedze sa mi este ms nevratila, ale bolieva ma zaludok posledne dni. A to ma bolelieval aj ked som bola tehotna skoro zo vsetkeho, ale tak moze to byt aj z niecoho ineho...

joannita
4. aug 2020

@martinoocka mna sa zubarka opytala ci som tehotna a ked som povedala ze neviem, tak povedala ze V ZIADNOM PRIPADE rtg robit nebude. Tak asi na tom nieco bude.
S najvacsou pravdepodobnostou sa nic nestane, ale ak ano, budes si to cely zivot vycitat?

diaalex
4. aug 2020

@martinoocka mne dali takú vestu a riadne zubné rtg urobil, malá je zdravá a žiadne komplikácie neboli 🙂