Môžem ísť na pohotovosť s boľavými kŕčovými žilami?

23. jún 2022

Ženy mam na pravej nohe strašne kŕčové žili, od členku až po stehno su kadejak pokrutene a hrubé. Ta noha ma strašne začala bolieť objednala som na cievne a dali my termín až na október. Môžem s tým ísť na pohotovosť? Alebo co mam do vtedy robyt ??

stanulienkat
23. jún 2022

Na pohotovosti ťa nebudú kompletne diagnostikovať. Pohotovosť je na život ohrozujúce stavy . Skús si u iného cievneho vybaviť skorší termín.
Užívaš nejaké lieky na tie kŕčové žily, máš sťahujúce pančušky, vykladas si nohy, piješ dosť tekutín?? Treba začať najprv takýmito vecami.

mogaa
23. jún 2022

A čo predpokladáš že ti s tým urobia na pohotovosti? Nanajvýš vylúčia trombózu a dajú ti niečo od bolesti, od zápalu a nasadia Anopirin....riešili by to len v prípade, žeby išlo o trombózu...toto nie je stav na pohotovosť, zajtra tvoj lekár a ten ti povie čo s tým môžeš robiť ....pravdepodobne len natierať protizápalovou masťou a kompresné pančuchy alebo elastický obväz.....

mogaa
23. jún 2022

ak to ale nie je červené, opuchnuté a bolestivé na dotyk(horúce) tak vylúči trombózu a budeš čakať na cievne...

heidy222
23. jún 2022

Natieraj Si to voltaren gelom, chladit, nohy vykladat, pripadne aj Brat Ibubrofen a Ako Uz bolo napisane kompresne pancuchy.

simca06022011
23. jún 2022

na pohotovosti vylucia zapal, trombozu.. skusit mozes. Inak budes cakat a na cievnom dostanes detralex, pancuchy - vies si aj sama skusit, na nohy lioton gel... a vie ti aj prakticky lekar co to poradit.

autor
23. jún 2022

Ale ja sa bojím ze co ak to je trombóza? Alebo upchata cieva?

mogaa
23. jún 2022

ak to nemáš červené, opuchnuté a bolestivé na dotyk - tak to trombóza nie je

luliu
23. jún 2022

Choď zajtra k svojej lekárke, toto pohotovosť neriesi

autor
23. jún 2022

@mogaa ved práve že do teraz ma to nebolelo a teraz posledných par dní ma to strašne boli .

mogaa
23. jún 2022

no a čo čakáš od pohotovosti? prečo si s tým nešla k svojmu lekárovi? na pohotovosti nie je cievny lekár......tvoj lekár je od toho že vie vyhodnotiť či je tam zápal, preťažená noha alebo trombóza......na pohotovosti ti nebudú riešiť stav kŕčových žíl....tam slúži väčšinou internista alebo neurológ, nie cievny lekár...

mariaveronikag
23. jún 2022

ako píše @luliu choď k svojej doktorke, ak ona bude mať podozrenie na trombózu pošle Ťa urgentne na dopler, alebo možno aspoň posúri cievne vyšetrenie.

viestta
23. jún 2022

Keď ta to boli par dni, už dnes si mal byt u svojho všeobecného lekára. Pohotovosť je pre nahle zhoršenie zdravotného stavu, čo par dni zapálená žila nie je. Všeobecný lekár vie posúdiť ci sa jedna o trombozu a ďalej ta riešiť. Takže zajtra k obvodakovi. Hneď rano

savanna
23. jún 2022

Ak je to ostra, krcovita bolest, tak by som isla na pohotovost - moze ist o trombozu.

cervenaruza123
23. jún 2022

Mozes skusit aj pohotovost, ze sa bojis ci mas trombozu. To by si ale asi mala nohu aj opuchnutu dost vyrazne. Najlepsie ked pojdes za obvodnym a skus zase zavolat na cievne s tym, ze mas bolesti, ci ti nevedia dat skorsi termin. Ine je, ked ides na beznu prehliadku a ine, ked mas akutny stav. Ked aj nebudu mat iny termin, minimalne ti mozno budu vediet poradit, kde s tym mas ist.