Ahojte dievčatá. Chcem sa spýtať, môžem ísť zajtra na citolku, keď mám ešte trošku menzes? Nechcem ju prekladať, lebo u môjho doktora je strašný nátresk a ďalší termín by som dostala zase až o pár mesiacov... aj tento už je o dosť posunutý a na kontrolu som mala ísť ešte v novembri. No keď som volala sestričke v októbri dala mi až tento termín.... A to som si vypýtala prednostný inak by som išla až v júni :( Menzes mi začal vo štvrtok to jest 12.3. Neviem čo mám spraviť. Skúšala som aj volať sestričke, či mám prísť. No ona ten telefón vôbec nezdvíha..... Ďakujem
@tajka1986 Oni bez objednania ale vôbec neberú... Minula som tam bola ráno s bolesťou a kŕčmi a nezobral ma 😒 musela som ísť večer na pohotovosť...
@zuzkalujza
Choď. Uvidíš, čo povedia.
Na tieto odbery sa chodí práve po menzese. Je mi inak záhadou, ako môžu objednať v októbri na marec. Ak by sa medzičasom posunul cyklus čo len o pár dní, tak to vôbec nemusí sedieť!
A jednoznačne by som zmenila lekára. Nie je normálne, aby neprijal svoju pacientku s bolesťami!
Majú to celé nejako zvláštne zorganizované.
@zuzkalujza v pohode mozes... ja som tak tiez sla, ze som bola de facto 5. den cyklu, ale uz aj den predtym som len spinila... v to rano som uz ani nespinila a dr. sa ma pytal, ze ktory den som a ze to vobec nevadi. utrel to, lebo este na krcku bola nejaka krv a odobral vyter...
ale ked mas takto drbnuteho dr. tak neviem neviem... tiez by som asi ho asi zmenila
@heni79
@guiseppinka nemám ho za koho zmeniť. Doktor je práve že super, len má kravu sestričku 😒 Je u nás ešte jeden dobrý no tam je to obdobné....
@guiseppinka ja tiež už iba tak špiním. Možno zajtra to bude aj ok 🙂
@zuzkalujza musim ta sklamat, aj ja ked som sla na cyto tak som len spinila, a gynekolog ma poslal prec, ze to este spinim, ze to nebude vidno lebo tam bude krv. lebo ty hoci si myslis ze "len" spinis, vnutri je to este viac "zapatlane"....on to vidi intenzivnejsie ako my a vnutri je iny obraz, prostredie. raz som takto bola na vysetreni, tesne pred menzesom a on ma vysetroval a vravi mi, no uz sa chysta menzes, dostanete menzes...bola som tam rano a menzes mi prisiel az neskoro vecer, ale on to tam uz videl.
skus este zavolat sesstricke ze mas menzes, ci by ta predsa len niekam "nevopchala" teraz najblizsie....ak sa nedovolas, nuz chod, ale rataj s tym, ze ta posle prec...
nie nemozes ani len spinit pri steroch na cytologiu ani pri inych steroch
@zuzkalujza
Neviem v čom vidíš prínos tohoto lekára, ale môj názor je, že za chod svojej ordinácie má niesť zodpovednosť on. Ak neprijme pacientku v bolestiach, je to jeho vizitka. Či to mu sestrička ani nepovedala, že tam nejaká je?
Pokojne tam zajtra choď. Či stery robiť bude, alebo nie. Lebo máš minimálne šancu sa s ním na tému fungovania/nefungovania komunikácie porozprávať.
Na okraj - u môjho dr. to funguje tak, že ideálne je objednať sa na preventívku v deň, kedy menštruácia začala. Sestrička podľa toho dohodne termín. To v prípade, ak chceš mať termín na presnú hodinu, za ktorý platíš . (Teraz, podľa nového zákona, od apríla táto možnosť nebude. ☹ ) Alebo, druhá možnosť, prídeš normálne v čase ordinačných hodín a čakáš v poradí. Ak príde pacientka s bolesťami, má prednosť! Dokonca aj vtedy, ak máš zaplatený termín a prišla by taká. Vtedy neplatíš poplatok.
@zuzkalujza Cytologické vyšetrenie krčka maternice by ste mali podstúpiť v polovici menštruačného cyklu, teda asi dva dni po skončení poslednej menštruácie, resp. asi 10 dní od prvého dňa poslednej menštruácie. Liečbu vaginálnymi prípravkami treba vysadiť dva dni pred vyšetrením a noc pred ním sa vyhnite pohlavnému styku.
Keď som sa ja objednávala k môjmu gynekológovi, pýtal sa ma na cyklus podľa toho naplánoval návštevu, aby som mohla odber absolvovať, určite nie cez menštruáciu. Nie je to vhodné ani tesne po a tesne pred.
@zuzkalujza Ahoj, mne sestricka povedala, ze na cytologiu je treba ist v strede cyklu a podla toho sa pacientky aj objednavaju. Zvlastny postup u tvojho lekara, asi by som uvazovala nad zmenou ...
Ja mám teraz toto isté v decembri má objednali na marec a samozrejme akurat ešte spanim taká som nahnevaná ako môžu objednávat mesiace vopred
@zuzkalujza najdi si noveho lekara, je to dost blby pristup, keby mna s bolestami poslu domov z ambulancie tak by to nerozchodili... ak by ti nieco vazne bolo, tak co?? ak ma kravu sestricku, tak sa postazuj priamo lekarovi... a najlepsie ked sa budete stazovat pacientky hromadne..
ze prednostny termin.. za niekolko mesiacov.. no to je vtip...
@gumimaci
@evulienkaslx
@prasiatko30 citolka úspešne absolvovaná 🙂 špinenie vraj nie je vôbec prekážka. Doktorovi som sa na sestričku posťažovala. Povedal, že nie som prvá čo mu niečo také hovorí. Vraj jej už ohľadom toho aj on dohováral, no nejak si to asi nezobrala k srdcu.....
Neviem nie som lekar,no ale myslim ze to nie je najvhodnejsie prave cez menzes. Ak chces tal chod a ked budu pindat tak povedz ze by si sa informovala aj telefonicky keby sestricka zdvihla sem tam aj telefon 😀