Ahojte, týka sa to konektetne mna, od soboty beriem ATB na angínu, v piatok už so mnou nebolo dobre, hrdlo bolelo neskutočne, nič som nechcela jesť ani piť, ťažko sa mi prehĺtalo a horúčky so zimnicami … naposledy som mala horúčky v sobotu, nedeľa úplne v poriadku až som sa nudila v posteli čo som tam ešte cely deň ležala. Bolesti hrdla sú už len mierne.
Zajtra, to je utorok, mám napísanú dennú v práci. Myslite si, že by som mohla ísť? Antibiotiká budem brat do soboty rana🙂 ďakujem
Nie, chorý človek má ostať doma, aj keď sa nudí. Rozum a zodpovednosť.
Nie, ak nechceš úmyselne niekoho nakaziť. A nezabudni aj na to, že z prechodenej (nevyležanej) choroby môžeš mať neskôr iné zdravotné následky. A ešte dodám, to, že sa momentálne cítiť lepšie (keďže doma oddychuješ), neznamená, že keď budeš teraz v práci 8-12 hodín makať, že sa Ti stav nezhorší.
Preco nie si na PN, ked si chora?
Nie,angínu musís poriadne vyliečiť
pokiaľ nebude niekto po tebe jesť, piť, prenosné to nie je. Nie je to vírusové ochorenie ale bakteriálne. Len prechodená angína môže mať dôsledky. ľudia chodia bežne s bolesťou hrdla do práce. Niekoho bolí hrdlo z alergií, niekoho po bublinkovom nápoji a pod. Ty si zváž, či ti to za prípadné komplikácie stojí.
@viestta prečo by mala byť PN? Môže mať paragraf a striedať to s dovolenkou.
@kvetinka75 https://www.najlekaren.eu/aktuality/angina-druh... len niečo z toho, angína je mimoriadne nákazlivá, a to nehovorím o následkoch,ak sa nevylezi. Iné je bolesť hrdla z bubliniek ci z alergie,to nie je o angíne.
ak ťa nič nebolí, ja by som išla. kvôli užívaniu ATB by som doma nezostávala. keď vidím aki ľudia chodia na kúpaliská tak ma svrbí už pohľad na nich a nie nejaká bolesť hrdla 😀
@kvetinka75 uz je uplne jedno ako to "zuraduje" ale chodit s anginou medzi ludi je nezodpovedne
@lukbe autorka už nie je v akútnom štádiu. Sama musí vedieť kde pracuje a s koľkými ľuďmi bude prichádzať do styku. Nebude predsa po nej nikto jesť, piť. Neviem kde pracuje ale ak je niekde zatvorená v kacelárii a sem-tam k nej niekto príde alebo je kolegyňa na opačnom konci, nenakazí sa. A následky môže mať každé ochorenie, to je predpokladám každému jasné.
Samozrejme ideálne je doliecit sa doma, ale toto som nasla : Ak nakazená osoba začne liečbu antibiotikami, väčšinou prestáva byť nákazlivou za 24-48 hodín od začatia užívania antibiotík. Na druhú stranu, ak sa osoba antibiotikami nelieči, môže byť prenášačom angíny až po dobu dvoch týždňov.
Kočky, ja ležím doma od soboty celé dni nič nerobím len som v posteli, aj teraz aktuálne 🙂 A papám, pijem čajiky, beriem ATB a kloktám hrdlo aby to čím skôr prešlo… s ľudmi sa stretavat nebudem a ak by aj áno, mám rukavice a rúško, skôr mi ide o to, ci sa mi nemôže nejako zhoršiť stav alebo nieco podobné, keďže počas dňa sa môže vyskytnúť aj to, ze nebudem stále len sedieť ale aj nieco tazsie dvíhať
@d_mii áno, stav sa ti môže zhoršiť a nemusí. Kopa ľudí prechodí veľa chorôb. Ale nikdy nevieš kedy ti čo ,,sadne,, niekde inde. Môže sa ti zhoršiť stav - môžeš byť unavená a môže prepuknúť aj nejaká iná choroba . Ale to už je taký extrém. Každý organizmus je iný.
No spinave rukavice su vacsi hnus ako umyte ruky … Mne keby niekto poda ruku chory s rukavicou neviem neviem
Ja keď som mala angínu tak som bola dva týždne mimo. Ležala som poctivo a pol roka za mi vracala každé dva týždne. Ja by som to nepodcenovala, angína je svina
Ja len, že prechodedná angína môže vraziť na srdce--------
nie, myslim, ze by si nemala ist ak nechces nakazit kolegov.