Môžem dostať ovčie kiahne po druhýkrát?

natanele
15. jún 2016

Naše najstaršie dieťa má ovčie kiahne, mladšie má už teploty a včera skolila horùčka (39,2) aj mňa, ale je som kiahne ako bábo na 100% mala.Je možné, aby som ich dostala opäť? Alebo je to náhoda a lezie na mňa niečo iné? Má niekto podobnú skúsenosť? Ospravedlňujem sa ak to tu už bolo, ale nevládzem hľadať.

elenajezova
15. jún 2016

Ja len viem z diskusií, že ak boli vtedy nejaké veľmi slabé, tak možete ich dostať aj druhý krát. Ale može to bzť aj niečo úplne iné. Záleží na tom, či budú aj vyrážky, alebo nie. Ak áno, tak to budú kiahne, ak nie, tak nejaká viróza, alebo niečo iné.

bajana
15. jún 2016

@natanele ak ako babo do roka, tak ano, je to dost pravdepodobne...

priora
15. jún 2016

@natanele sestra mala ako dieta kiahne a pred mesiacom ich dostala opat ale iba take "lahke",, bolo jej povedane ze ma slabu imunitu co aj sama vie.,,

slivka3
15. jún 2016

@natanele Aj ja som kiahne v dospelosti dostala druhý krát,tiez má nakazila dcéra a to som ešte bola v 8 mesiaci tehotenstva.
Takže ak sa vyhodia vyrážky,mas kiahne.

natanele
autor
15. jún 2016

No ste ma nepotešili žienky, tak zatiaľ žiadna vyrážka, uvidíme.

@bajana asi to bolo do roka, lebo mama spomínala, že ako má nosili, tak púdrova cestička po celom dome, takže so ešte asi nechodila, ale vyrážok som mala vraj veľa

katka1981
15. jún 2016

@natanele, ano, su aj take pripady, daj potom vediet.

bajana
15. jún 2016

@natanele ale ked su do roka, tak sa imunita nevybuduje dostatocne...bez ohadu na to, aky to malo priebeh

katka1981
15. jún 2016

@slivka3, no pekne. Moja mala kiahne, tiez som bola tehotna, muz ich od nej dostal, ja som prezila chvalabohu nezopakovali sa mi.

meusicka
15. jún 2016

@natanele ahoj, ano mozes dostat, kamoskyne dcerky mali teraz a dalsia u nej nechala soje deti na vikend, ze im uz to nic neurobi, lebo obaja mali uz 2x. takze ano.

ale ani nemusis. moja sestra ako dieta mala, ja som pod nej nechytila, potom to schytal ako 23r. moj frajer, ani od neho som nic neschytala, aj ked som s nim bola, ked uz mal teploty, a na druhy den sa vyhadzal. a ja zase nic. takze cakam, ked to dostanu moje deti, co to dostanem aj ja, alebo ako mi tvrdila moja dr. zrejme som mala bezpriznakovy priebeh, pretoze vidi malu sancu na to, ze by ma to bolo 2x obislo.

natanele
autor
15. jún 2016

@bajana tak to som netušila ☹

cerez
15. jún 2016

Tiež poznám, ktoré dostali druhý krát. Hlavne ak ich mali prvý krát málo. Inak môžeš bežne dostať pásový opar. Je to jeden kmeň.

slivka3
15. jún 2016

@katka1981 Mala si šťastie,ja bohužiaľ nie.
Prežili sme,sice so zdravotnými následkami,ale liečitelnymi.

katka1981
15. jún 2016

@slivka3, ake boli nasledky, prosim ta? Inak ja mam zlu imunitu, v prvom trimestri som 7 tyzdnov bola brutal chora.

slivka3
15. jún 2016

@katka1981 astma,alergie,exemy.....
Hádam sa Ti to na bábätko neprenesie.....

katka1981
15. jún 2016

@slivka3, myslis ze to z toho ze si mala v tehu kiahne? Ja som kiahne v tehu nedostala, tak v tomto obavy nemam. Alergici sme s muzom obaja a muz ma aj astmu, ekzem zatial v rodine nikto nema, ale zial, toto su uz tak bezne choroby ze az.... mam pocit, ze uz ani nenajdes rodinu kde by toto nebolo

slivka3
15. jún 2016

@katka1981 tak z časti to určite malo vplyv na tie choroby,do akej miery to už nezistíme....ale našťastie sme už celkom ok,uz bojujeme len s ekzémom,ale keďže sme alergický na roztoče,budeme s tým bojovať asi dlhodobo.
Veď to,dnes je skoro každý alergický,sak všade skoro sama chémia.

katka1981
15. jún 2016

@slivka3, osobne si myslim, ze tie kiahne s tym vobec nic nemaju. Skor je moznost ze dieta na ne ziskalo imunitu. Drzim palce, aby sa dietatku polepsilo, je velka sanca, ze sa z toho dostane.

miriam11
15. jún 2016

@natanele ahoj, ja som mala kiahne 2x. Bohuzial.

zuz02
15. jún 2016

@natanele ja som ako dieta prekonala kiahne a odvtedy nic. Syn mal kiahne v case, ked som cakala druheho syna a tiez nic. A teraz to chytil uz aj ten druhy syn a po nom aj dcera a nic sme v rodine nikto nechytili a to sme viaceri boli s nim v kontakte. Tak ani ty nic chytit nemusis. Virus kiahni je zodpovedny aj za pasovy opar. Ten mozu dostat ti, co uz kiahne prekonali, ale to nemusi byt tvoj pripad. Ja mam tiez naprd imunitu a kiahne ani pasovy opar som nedostala.

slivka3
15. jún 2016

@katka1981 to už je aj tak jedno,prezili sme si svoje,ale najhoršie už máme hádam za sebou a s ekzémom sa dá bojovať,kedze viem čo mu robí zle.
Ďakujem.

vroni
15. jún 2016

kiahne sa opakovat nemozu. Moze sa opakovat nespravna diagnoza. Maly mal minuly rok ruky-nohy-usta virus, dvaja doktori nam tvrdili, ze su to kiahne (neboli, poznali sme zdroj nakazy) Tento virus sa moze opakovat viackrat, vyrazky vyzeraju presne ako kiahnove, je vysoko nakazlivy (ako kiahne) a urcite v tej podobnosti s kiahnami nie je sam...

slivka3
15. jún 2016

@vroni No neviem,neviem,ja mám oba razy napísané kiahne,aj v detskej karte,aj dospelej....

katka1981
15. jún 2016

@vroni, toto je blbost. Kamaratova zena, robila v labaku a mala kiahne 3x a z toho 2x ich mala aj potvrdene z testov! Tretikrat ked ich dostala mala uz len 3 vyrazky, najslabsi priebeh. Nemali by sa dostat, ale co organizmu niekto rozkaze? Ved clovek nie je stroj, kazdy organizmus je iny.

vroni
15. jún 2016

@slivka3, mne to tvrdil nas deckar, ze sa kiahne neopakuju, ale je spusta chorob, ktore ako kiahne vyzeraju a nie su a ani doktori ich casto neidentifikuju (a ako hovorim, zazili sme u maleho od dvoch doktorov suverenne nespravnu diagnozu - tiez predpokladam, ze niekde chyti aj "naozajstne" ovcie kiahne a tiez by sa cudoval, ze "zasa")

miriam11
16. jún 2016

@vroni poniektori lekari toho narozpravaju.............. 😎

lelia
16. jún 2016

@natanele mozes,som zivi priklad. Mala som kiahne ako 12 rocna, kedm som mala 28 prisla k nam neter na prazdniny a mala kiahne.Ja samozrejme spokojna,ved som uz mala.A bac po 14 dnoch inkubacnej doby som sa zacala vyhadzovat.A teda bol to brutal v dospelosti teploty a vyrazka na vyrazke.Ked som hovorila dr.,ze kiahne som uz mala,povedala noaco,mozte mat aj druhy krat.

lelia
16. jún 2016

@natanele este pridam,ze pokial mas v case,ked si v kontakte s chorou oslabenu imunitu,tak mozes dostat,to mam info od dr.

natanele
autor
16. jún 2016

@lelia je mi už lepšie, lieky horúčky stiahli, vyrážky zatiaľ nemám, ale ešte neprešla inkubačná doba ☹

miriam11
16. jún 2016

@natanele ak su to kiahne, tak dnes, alebo zajtra najneskor by si sa vyhadzala. Drzim palce.

katka1981
16. jún 2016

@miriam11, moj muz chytil nedavno kiahne od dcery. Isiel k dr. , potreboval PNku. Bolo to na zaciatku vysevu, len jednu vyrazku mal krasne naliatu, ta bola ukazkova. Tu dr. nevidela, muz ju mal prekytu trickom a ostatne co videla, hovori, hm, nevyzera to ako kiahne, ja to poznam, ved moje deti ich mali. Som sa smiala, no potom sa vyhadzal brutalne a uz povedala, ze ano su to kiahne. Ja mam pocit, ze lekari mnohi prd vidia, velakrat daju uplne inu diagnozu, alebo pacient si ju na zaklade toho, co si sam nastuduje stanovi presnejsie. Dalsia znama dostala kiahne a isla k dr. horucky mala 40tky, mala 42 rokov vtedy, dr. jej nakazala paralen, ze to nic nie je, do roboty chodila, ze nech pride o tyzden na kontrolu. Ked prisla, dr. skoro odpadla, ze ved to su kiahne. A ze co teraz? Ze uz nic 🙂