Ahojte , chcem sa poradiť zostali nám po svokrovi uplne nove neotvorené lieky , môžem ich darovať cez net ? alebo ich mám dať radšej späť do lekárne ? dajú mi v lekárni za to niečo ?Ďakujem
Ja by som skusila oslovit obvodneho lekara,mozno by vzal on do ambulancie (hlavne na tlak a podobne)
@minesasubu Ak lieky vrátiš do lekárne, oni z toho nič nemajú, nemôžu ich predať ďalej a tie lieky idú do likvidácie. Takže ak máš niekoho, kto tie lieky užíva a pomohli by mu, je to určite lepšie riešenie.
môžeš dať obvodnému lekárovi - on možno že to podá ďálej - najmä ak sú to lieky drahšie....
v lekárni ti nedajú nič, žiadne e.
Oslov organizáciu s bezdomovcami vo vašom meste či by nemali zaujmem
@minesasubu skús sa spýtať tam, kde sa napr. starajú o starých ľudí, či by vedeli využiť, tam sú pod dohľadom zdravotníka ten by mohol vedieť čo využijú a čo nie a odnesú do lekárne oni.
@janage skúsim to tiez dobry napad
@pribinak dobry napad dikes
@bambulienka25 To som rada, lebo ja som takto pred pár rokmi bola odniesť lieky do lekárne a tie, čo boli úplne kompletné, som nechala v krabičke, že sa ešte budú dať použiť. A pani magistra ma "sfúkla", že som to mala všetko vybaliť, že tie lieky idú všetky do spaľovne a že na tieto chemické veci je to veľmi drahá spaľovňa na to, aby tam pálili obaly.
@minesasubu my sme roddelili po expirácii do lekárne, v expirácii také ako ibalgin, acylpirin sme si nechali a zvyšok do DSS aj s barlami. S tým, že čo nevyužijú vrátia do lekárne oni. Bolo to cez overenú osobu.
Žiadnym laikom ich nedávaj,jedine lekárovi- obvodnému alebo nejakému,kam sa svokor liečil,my sme tak dali lieky na dialýzu,kde otec roky chodil.Boli to špecifické drahé lieky a určite niekomu pomôžu,do odpadu v lekárni by som ich nedala.
@bambulienka25 To je blbost. Nespotrebovane lieky vratene do lekarne idu do spalovne.
Tym, ze tie lieky uz raz "opustili" lekaren nikto nezodpoveda za ich dalsie uskladnovanie a ani nikto normaly si uz nazoberie na zodpovednost, ze by ich podal pacientom.
Okrem toho SUKL vedie evidenciu o tom kolko liekov sa odvaza do spalovni.
Ako pisala pani vyššie zavolala som do depaul a zoberú lieky pre chorých , Ďakujem za dobrý tip 🙂
@minesasubu darovať lieky, ktoré su na predpis? No neviem, ja by som ich radšej vrátila do lekárne