Ahojte, mate prosim niekto skusenost, ze ste boli v kontakte s pozitivnym clovekom na Covid a vy ste sa nenakazili?
Vcera sme si boli s kamaratkou same dve sadnut na terase vonku v jednom podniku a sli okolo 3 zname tejto mojej kamaratky. Zoznamili sme sa s jednou z nich iba podanim ruky a sedeli potom od nas tak 2 metre dalej. Dnes rano jedna z tychto báb pisala kamoske, ze ta jedna z nich dostala dnes vysledky na Covid a je pozitivna. Podotknem, ze nam o tom nepovedala vcera ani jedna, ze je tam moznost, ze je nakazena. Hned som sa objednala na testy, volny termin bol az v stredu a ja sa neskutocne bojim nie o seba ale o svoju rodinu🙏
Izolovala som sa do izby a nosim doma rusko a budem doma cakat kym pojdem na tie testy. Ako moze byt niekto takto nezodpovedny a chodit si po vonku medzi ludi, ked bol na testoch a nevie este vysledok😖
to je ale trubka...mala doma počkať na výsledky a nie behať po meste....Je to nezodpovedné. Myslím že ak budeš pozitívna ty, tak môžeš s kľudom povedať od koho máš typ...😉
@simsalabim ake trestne? ktovie preco bola na testoch.
okrem tejto tam.mohlo byt pozitivnych este 5 dalsich ludi.
Ja si tiez myslim ze mala byt v karantene ked cakala na vysledky, ja by som ju nahlasila
@natalka13 kym cakas na vysledky, mas byt v karantene. Ja viem tak 🤷♀️ Kolegyni testovali maleho vnuka, do vysledkov musel byt doma.
@simsalabim nemusis byt v karantene ak si nebola s pozitivnym v kontakte.
Nasa dcerka mala v skupine v skolke pozitivneho chlapca a nenakazil sa nikto z ucitelov. Deti netestovali ale priznaky nemal nikto. Vobec si sa nemusela nakazit ked ste si len podali ruky. Navyse asi nemala priznaky ked behala po vonku teda riziko ze si sa nakazila je male
@simsalabim veď to už sama logika hovorí.. kvôli niečomu ten človek testovaný je. A to nevie ani ten deň byt doma? Ja už neviem .. lebo toto už nie je ani nezodpovednosť ale skôr sebeckost arogancia či hlúposť jedinca.
@natalka13 tak ale preco ju testovali? 1) je chora s priznakmi 2) bola v kontakte s nakazenym. V oboch pripadoch ma sediet doma na zadku. Nie?
@danim ved to iste hovorim...
@simsalabim nemuseli ju len.preto testovat.
Moze potrebovat niekam neg. vyskedok testu.
Kopa ludi sa dava testovst a neboli s nikym chorym.
@natalka13 to ma nenapadlo... zaujimalo by ma, ako to je definovane v zakone.
Ano vraj mala niekam ist a potrebovala mat spraveny test
Clovek, ktoreho osobne poznam, sedel v jednej kancelarii 2 metre od bezpriznakovej covid pozitivnej kolegyne (nevedela o tom, az testy odhalili, ze je pozitivna a vtedy siel do karanteny cely kancel). Spolu s nou tam boli dalsi 5 ludia, viac ako tyzden, kazdy den. Nikto to od nej nedostal.
No vidis, panika pre nic.
Ak mas taky strach z covidu,nemaka by si zbytocne behat po nakupakoch kaviarnach....vsade mas potencialne riziko nakazy.
@simsalabim co v zakone? Podka teba vsetci co musia byt v praci pravidelne testovany, nevesty, oteckovia k porodu, decka na internaty.....maju byt v karantene,lebo idu na test? To uz je dost pritiahnute za vlasy.
@natalka13 ja mam pocit, ze som to niekde citala 🤷♀️ V suvislosti so skolkarkou v BA, ktoru dali po navrate z Bulharska do skolky a v ten den po par hodinach po nu prisli, lebo im dosiel pozitivny vysledok. Nedodrzali karantenu. Pisalo sa, ze budu stihani. Ale blizsie som to nesledovala. Apropo - NEVESTY musia mat test na Covid? 🤔
Testy byvaju aj falosne pozit.
Ved nasi ministri a hlavny epidemiolog boli na rokovani s clovekom, ktory mal covid a nevedel o tom samozrejme. Boli v jednej miestnosti a su negativni obaja.
Ale teda ta znama je velmi nezodpovedna, ked cakala na testy a nemohla sa izolovat na tych 48h🤦🏻♀️
mm kolega hral futbal v DK a po krátkom čase zistili, že jeden hráč z druhého družstva - proti ktorému hrali je pozitívny...
Mm kolega musel byť viac ako týždeň doma, kým nemal dva testy na coronu negat. Nakoniec ich mal oba negatívne a mohol ísť do práce.....Tento prípad bol asi pred 3 týždňami aj medializovaný... kvôli jednému hráčovi robili testy asi 200 ľuďom - 200 ľudí bolo doma v karanténe resp. mali byť ....😉
Nic ti nebude.ale dobre robis ze si v karantene a cakas na testy.drzim palce
@simsalabim kostol vyzadoval.
Mohla si sa nakazit, ale ani nemusela. Pises, ze ste mali kratky kontakt, boli ste vonku na terase, asi bolo teplo. V lete na tych kadejakych ilegalnych party vonku sa nikto nenakazil, keby ano, bolo by to v spravach.
To akoze vy zienky naozaj tomuto vymyslenemu sialenstvu verite? Ved to uz nie je normalne toto. Pozerajte nieco ine ako televizne noviny a citajte nieco ine ako cas, topky a ine stranky, ktore su podplatene.......ved tam vam daju co potrebuju, aby vam vsugerovali do hlav co sa im hodi.....ja len hlavou krutim 🤦♀️
@natalka13 áno chapem.. a potvrdzuješ len to iste čo vravím, že nejaké riziko tam je. A deň byt doma?? Veď nikto od nich nechce týždňové vazenie..poviem príklad - mojej kamošky kolegyňa prišla z chorv. Jej reakcia že nedá za test 70€ .. a vysledok ? Z Teamu v práci nakazila 9 ľudí + ochoreli aj ich rodinni príslušníci... všetci tympadom výpadok z prace a zo života. No nie je rozumne keď treba ísť na test a ten den byt doma???
Kup si ten krvny test. Stoji tusim 10 eur. Pichnes sa do prsta a cakas na vysledky 10 min.
Hm toto je hadam trestne, chodit von, ked caka vysledky, ci sa mylim? Kazdopadne je to velmi bezohladne. Drzim palce, nech sa nenakazis 🍀