Môžem byť policajtkou, keď mám tetániu?

7kiwi11
20. aug 2024

Po strednej škole a maturite mám sen ísť za policajtku teraz budem 3-tiačka mám 17násť no mám problém že mám tetániu no nie vážnu,mám len občasne bolenie rúk,nôh iná zriedka
A pri nervoch-plaču brnenie v ústach beriem magnezium.
bude to nejaký väčší problém?

thirstymonk
20. aug 2024

@7kiwi11 podla mna nie. Policajt nie je vojensky pilot. A pozri, jaki dogabani su policajti v praxi. Tuckovia, pali ich zaha, maju vysoky tlak. Normalne jak ludia v kazdom inom zamestnani.

nika23t
20. aug 2024

@7kiwi11 tetania nie je choroba. Dnes má tetaniu každý druhý.

sara07
20. aug 2024

podstatné su psychotesty + kondička , to dáš ..

andaluzia12
20. aug 2024

Robia sa aj zdravotne prehaliadky, to že sú policajti tučkovia, páli ich záha a majú vysoký krvný tlak? Takýto stav mohol nastať až potom ako nastúpili do služby. Uchádzači o tento druh zamestnania nemôžu mať ani okuliare, keď sa im zhorší zrak v priebehu služby už nevadí, avšak pri nástupe musia mať zdravé oči (táto podmienka sa mala meniť.. ) takze by som radšej slnečne nedávala takéto rady, aby nebola sklamaná…

mamina7070
20. aug 2024

@7kiwi11 musis prejst psychotestami a tie nie su uplne jednoduche

pupavocka101
20. aug 2024

ak zvladnes vsetky testy, tak si nemyslim, ze by to mal byt problem. isto mas nastolenu nejaku liecbu, ked to mas normalne urcene ako diagnozu, tak snad to mas aj pod kontrolou.

luccija
20. aug 2024

@7kiwi11 tak ako policajtka nikdy nevieš kam ideš a čo budeš riešiť, takže stresu požehnane.Ale nemyslím si, že to je hendikep.Psychotesty sú náročné, streľby, fyzicka musí byť dobrá.

taktotedanie
20. aug 2024

@7kiwi11 nie neprejdes zdrav prehliadkou,je jedno ze spravis psychotesty a telesnu zdatnost- mimochodom extremne narocne aj pre trenovanych ( sportovci)
Tu ti robi tvoj lekar a dvaja lekari policajneho zboru
A po dalsie ak by si aj zazrakom presla na skole budes pod takym stresom ( naschval stres vyvijaju na kadetov)

rozkvet1
20. aug 2024

@thirstymonk toto máš naprostu pravdu, no neverím že v školských časoch tiež takí boli. Museli mat kondicku, robia tam rôzne fyzické skúšky. Pribrali vekom. Zrak museli mať tiež stopercentný.
Autkorka, netuším ale skús to rozhodne

taktotedanie
20. aug 2024

@rozkvet1 to este stale plati, prijimacie testy su extremne tazke takisto 3lekarske prehliadky
Bohuzial vek nezastavi nikto ci je policajt ucitelka alebo smetiar cize aj ochorenia pribudaju

nisia
20. aug 2024

@7kiwi11 pri lekarskej prehliadke to moze byt problem. Kedze ty donesies kartu lekarovi na pracovne lekarstvo a on si ju pekne celu precita poporeza, teba posleduje, vysetri, farboslepost skontroluje, seroslepotu, a prekazka su zatial aj okuliare. Ja som ich prestala nosit v 12 rokoch a naucila som sa naspamat tu tabulu. Iba ocny lekar by zistil ze nemam oci v poriadku pristrojami. (Uz mam opat okuliere po niekolkych rokoch)
V policii a v armade by mal byt zdravotny stav 100% ked tam si uz to nik neriesi.
Telesne testy su podla mna malina ak sa clovek trosku hybe spravi to lahko. Chlapi maju narocnejsie zdvih na hrazde.

taktotedanie
20. aug 2024

@nisia len tie tabule su nahradzovane obrazovkou kde sa tie pismena nahodne miesaju takze to jej nepomoze a ziadaju ocne vysetrenie nie precitat len tabulu
Policajti mozu byt aj farboslepi, seroslepotu netreba

nisia
20. aug 2024

@taktotedanie nuz ja som policajtka uz nejaky ten rok este za cias citacich tabul u ocneho v ramiku. Napristroje ma nedali iba citat. Mam ochorenie oci astigmatizmus, zuzene periferne videnie 🤓. Z karty som vytiahla papiere z detskych cias nech to lekar nevidi. A presla som zdravotkou.

taktotedanie
20. aug 2024

@nisia to je smutne a nieste jedina bohuzial

nisia
20. aug 2024

@taktotedanie mala som ciel od 4 rokov, ze co budem robit. A mam kolegov co boli aj na operacii oci. Ale tetaniu nikto nema. V nasom kraji je problem tetovanie nezoberu osobu ak ma tetovanie vyradia hned na pohovore ak ho je vidiet. Ak nie je vidiet a prizna ho osoba (na ruke ze ho vidno z pod kratkeho tricka) vyradiaho aj tak.

taktotedanie
20. aug 2024

@nisia operacia oci ( dioptrie) nieje prekazka , okuliare ano, aj farboslepych policajtov je vela to je v poriadku preto predsa su vsetky znacky a semafor v zakladnych farbach ok beriem..
Ja mam cerstvu skusenost v rodine so skuskami do policajneho zboru takze viem cim si ten clovek presiel

nisia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1ryba
20. aug 2024

S tetániou sa hrabať za policajtku? Vieš aká stresujúca je tá práca? Predstav si, že niekto na teba vytiahne zbraň, alebo pôjdeš na opatrenia na manifestáciu. Budeš tam celý deň na slnku, niekto tam začne hádzať kamene, vznikne panika..., alebo ťa pošlú riešiť bitku v krčme, domáce násilie, si toho schopná? Tam nie je čas predýchavať svoj stav. Ak sa ti aj podarí nastúpiť pri prvom probléme sa ťa veľmi rýchlo zbavia. Pri tetánii sa odporúča vyhýbať stresu a to práca policajta ani zďaleka nespĺňa.

taktotedanie
20. aug 2024

@nisia obabrat system sa mohlo kedysi
Teraz celiakiu nikto neskryje

nisia
20. aug 2024

@taktotedanie to bolo 2 roky dozadu.

taktotedanie
20. aug 2024

@nisia to sa mi nechce verit, 3xprehliadka, ezdravie atd, ak to nemal vybavene neexistuje aby to zatajil..

nisia
20. aug 2024

@taktotedanie nuz podarilo sa. Tiez asi zalezi od kraja kde bol u lekara. Ale moze byt ze to mal aj vybavene stava sa aj take, ze su tam ludia co maju niekoho niekde a pomozu. Je to vsade. (U lekara, na urade, v armade, v sukromnych firmach, v politike)

ibajaanikiny
20. aug 2024

@nisia rozum sa mi prave zastavil,ze sa s tym vobec pochvalis…

nisia
20. aug 2024

@ibajaanikiny a s cim? Zr vsade je rodinkarstvo?ved to bolo nedavno vtelke ako zeleznicny policajt zastrelil kolegu, psychiatricky pacient, maminka primatorka dostala syna k policii. Isto si to zachytila.

nisia
20. aug 2024

@ibajaanikiny asi si reagovala na tie moje okuliare. Ano mam dokonca mensie problemy nez moji kolegovia co zacali nosit okuliare neskor. Dokonca sa zacina hovorit o tom ze znizia naroky na zdravotny stav a okuliare uz nebudu problem do urcitej dioptrie. Vela vhodnych ludi je pre okuliare nevyhovujucich.