Môžem byť na 20. deň od nákazy ešte infekčná?

darinka_klasova
23. feb 2021

Caute môžem byt na 20ty deň od nákazy ešte infekčná? Príznaky už nemam, iba mám ráno upchatý nos a necitim chut a čuch. Môžem sa už pohybovať?

nairia
23. feb 2021

idealne by bolo opytat sa svojho obvodaka, ten by ti mal ukoncit karantenu a nie diskuterky na MK...
cuch a chut nemusis mat este aj mesiac, infekcna by si nemala byt, pokial nemas priznaky, ale oficialne "pozehnanie" na volny pohyb ti musi dat tvoj lekar

klip0
23. feb 2021

Ja mam dnes 18ty den od testov. Mam bolest hlavy a tela, lekarka povedala ze uz infekcna niesom, ale este som tenti týždeň pre istotu doma

darijka94
23. feb 2021

@darinka_klasova pohybovať sa môžeš ale len doma

nikiki29
23. feb 2021

@nairia mojej obvodnej je to šuma fuk ako sa mám, 14.deň mi ukončí karanténu a dovidenia. Takže tiež neviem či som infekčná či nie 😕
Známy bol infekčný ešte na 24.deň

matkahelka
23. feb 2021

@nairia nie nemusi. ak je bez priznakov, ziadne pozehnanie od obvodaka nepotrebuje. volala som prave kvoli tomu na RUVZ, kedze som koncila karantenu na 10.den a moj obvodak ma odmietol pozriet skor ako na 13.den. a pytala som sa presne na to, pan sa zasmial do telefonu, ze to si len obvodaci nahanaju ukony. ak clovek nema priznaky - strata cuchu, chuti, kasel, slabost tela sa za priznaky nepovazuju, tak karantenu moze ukoncit.

matkahelka
23. feb 2021

@nikiki29 a to vedel prosim ta odkial? ci len na zaklade priznakov?

nikiki29
23. feb 2021

@matkahelka áno príznaky, mal kašeľ ale už úplne slabý, už bol bez liekov a antigén bol pozitívny

nairia
24. feb 2021

@matkahelka no neviem, ja aj moj muz sme so svojimi obvodakmi normalne komunikovali a konzultovali, ja som mala od obvodaka ukoncenu karantenu po 10dnoch, muz az po 3tyzdnoch... nikoho nikto nepozeral, komunikovali sme cez telefon, ale zase asi je to individualne od obvodakov ako sa k tomu stavaju, nevidim to ako nahananie ukonu, ked ti do telefonu povie - si ok, koncim karantenu, nie si este ok, zavolam ti o par dni a zistime ako sa mas...
v kazdom pripade na margo prispevku si myslim, ze je namieste to odkomunikovat s lekarom a nie s cudzimi (mnohokrat) nie doktormi 🌞

matkahelka
24. feb 2021

@nairia moj odvodak trva na fyzickej kontrole po covide. kontroluje dychanie, priedusky, robi zatazovy test, atd. a az na zaklade toho ukonci karantenu.

nairia
24. feb 2021

@matkahelka chapem, tak myslim si, ze toto je ten lepsi pripad.