Caute môžem byt na 20ty deň od nákazy ešte infekčná? Príznaky už nemam, iba mám ráno upchatý nos a necitim chut a čuch. Môžem sa už pohybovať?
Ja mam dnes 18ty den od testov. Mam bolest hlavy a tela, lekarka povedala ze uz infekcna niesom, ale este som tenti týždeň pre istotu doma
@darinka_klasova pohybovať sa môžeš ale len doma
@nairia nie nemusi. ak je bez priznakov, ziadne pozehnanie od obvodaka nepotrebuje. volala som prave kvoli tomu na RUVZ, kedze som koncila karantenu na 10.den a moj obvodak ma odmietol pozriet skor ako na 13.den. a pytala som sa presne na to, pan sa zasmial do telefonu, ze to si len obvodaci nahanaju ukony. ak clovek nema priznaky - strata cuchu, chuti, kasel, slabost tela sa za priznaky nepovazuju, tak karantenu moze ukoncit.
@nikiki29 a to vedel prosim ta odkial? ci len na zaklade priznakov?
@matkahelka áno príznaky, mal kašeľ ale už úplne slabý, už bol bez liekov a antigén bol pozitívny
@matkahelka no neviem, ja aj moj muz sme so svojimi obvodakmi normalne komunikovali a konzultovali, ja som mala od obvodaka ukoncenu karantenu po 10dnoch, muz az po 3tyzdnoch... nikoho nikto nepozeral, komunikovali sme cez telefon, ale zase asi je to individualne od obvodakov ako sa k tomu stavaju, nevidim to ako nahananie ukonu, ked ti do telefonu povie - si ok, koncim karantenu, nie si este ok, zavolam ti o par dni a zistime ako sa mas...
v kazdom pripade na margo prispevku si myslim, ze je namieste to odkomunikovat s lekarom a nie s cudzimi (mnohokrat) nie doktormi 🌞
@nairia moj odvodak trva na fyzickej kontrole po covide. kontroluje dychanie, priedusky, robi zatazovy test, atd. a az na zaklade toho ukonci karantenu.
@matkahelka chapem, tak myslim si, ze toto je ten lepsi pripad.
idealne by bolo opytat sa svojho obvodaka, ten by ti mal ukoncit karantenu a nie diskuterky na MK...
cuch a chut nemusis mat este aj mesiac, infekcna by si nemala byt, pokial nemas priznaky, ale oficialne "pozehnanie" na volny pohyb ti musi dat tvoj lekar