Môžem byť háklivejšia na choroby, keď som prestala som fajčiť?

14. dec 2022

Dobré ráno. Už je to 4 mesiace čo nefajčím načo som aj hrdá, ale je možné, že ako som prestala fajčiť prečistili sa mi pľúca, ze som viac haklivejšia na choroby ? Som aj alergička a za celu dobu co som fajčila som nemala žiadne alergie. Môže mat fajčenie na to vplyv? Ďakujem

nique
14. dec 2022

Gratulujem! Mas byt na co hrda. Urobila si pre svoje zdravie vela.
Osobne si myslim, ze to nema vplyv. Teraz je vsade vela chorob, lebo ludia su po dlhsej izolacii opat v kolektivoch. O rok to uz bude lepsie.
Moj manzel tento rok prestal fajcit po 24r. Prvy mesiac bol strasne unaveny, musel si cez obed lahnut a pospat. Pribral 10kg, lebo cigarety nahradzal sladkostami. Ale uz sa mu to stabilizuje a schudol prve kilo naspat. Inak je uplne fit, aj ked domov nosia deti zo skolky rozne virusy.

lenuska9999
14. dec 2022

Teraz je jednoducho veľká chorobnosť a akí písala pani vyššie, ta izolácia tomu neprospela. Okrem toho pľúca fajčiara sa čistia 10 rokov. Takže nemáš za 4 mesiace úplne vyčistené pľúca

sannn
14. dec 2022

Ja keď som prestala fajčiť, iné som nerobila len po lekároch chodila...žalúdok, črevá, pľúca, samozrejme priberanie...To bolo niečo strašné. Po 4 mesiacoch som ale začala zase. Potom mi už nebolo nič :D. Predpokladám ale že časom by sa to asi ustálilo...

h2o2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivangeline
14. dec 2022

Jup. Je to to obdobie a nonstop nejaky sopel. :/
.

mk1111111111
14. dec 2022

@sannn podobne, ja som tomu hovorila, že, keď som fajčila, bola som zvnútra vyúdená ako údenáč a nekazila som sa... :D ale som rada, že som prestala a už nezačala, nič som sídce nenašetrila, ako som si sľubovala, ale som so sebou spokojná

terry658
14. dec 2022

Aj mne sa to stalo. Trvá to do dnes.(Prestala som pred viac než rokom) No teraz nwm či z fajčenia alebo po covide. Lebo aj decká sú stále choré.

alantroj
14. dec 2022

Ja nefajcim. Ale kolega mi vravel ze obcasne fajcenie ma okrem neg ucinkov aj pozitivny lebo predsa "vyudis" v dutinach urcite bakterie

autor
14. dec 2022

Tak nefajcila som tie klasické ale nahrievaci tabak občas vaperku... Som hrdá ze som prestala, ani to nepotrebujem nefjacila som dlho a ani neplanujem začať 🙂