Dobrý podvečer... Mam 3 dávky očko a 6.2 som začala pociťovať prvé príznaky. Ráno 7.2 som vstala so stranou bolesťou hlavy, okolo 8:00 ráno pozitív antigen, ten istý deň o 15:00 pozitív pcr. Išla som mimo domu do karantény. Keďže som očkovaná myslela som si, že to prejde rýchlejšie, robila som si testy priebežne a podla testov som mala vrchol infekcie 9.2 (test bol tmavší ako kontrolná čiarka) odvtedy klesal na intenzite. 12.2 som šla na kontrolný pcr, aby som vedela CT hodnotu, či sa môžem vrátiť domov, to som mala 29,53. Príznaky vymizli, už sa občas iba vysmrkam. 13.2 bol antigen už veľmi slabý. Dnes ráno som čakala, že to bude OK, ale čiarka bola zas silnejšia. Nechápem. Myslíte, žeby som v tomto štádiu mohla ešte nakaziť rodinu? Pani v MOM tvrdí, že pokial je antigen pozitív, človek je stále infekčný..strasne mi už chýba malý 😒
Ja som pozitivna presne odkedy ty. Dnes je 10.den a test bol cisty. 12.2.booa este slabucka ciarka. Takze si infekcna zial. Aku si mala hodnotu CT na zaciatku?
@iwesska 28,09 bol prvý pcr, keď sa začali príznaky.
@viestta ale CT hodnota áno
Ano, ked mas antigen pozitivny, mozes byt infekcna. Teraz ma vela ludi taky priebeh, ze po tyzdni pride druha vlna a su este infekcnejsi a horsie sa citia. Potom by sa to ale malo zlepsit a odist. Preco ti chyba maly? Vobec ho nevidis? Vsak daj respirator, chod s nim von, preco sa takto obaja trapite? A neboj sa, uz to pojde prec a budes v poriadku.
odkial, prosim, viete tie CT hodnoty? dakujem
@ciernysokol on ochorel v stredu, ale nemá covid, chytil niečo v jasliach, takže sú doma s tatinom. Ja som u rodičov v detskej izbe...
@birika do e mailu mi prišlo potvrdenie o vykonaní testu
tak ale to bolo asi platene odberne miesto - nam len informacia o pozitivite a ze mame narok na "covidovu, odbornu liecbu" a mame kontaktovat dr....uz sme po kovide a stale sme sa jej nedovolali 🙂
V jasliach chytil urcite koronu. Antigen neukaze, ak nie je velmi chory. Teraz nic ine v kolektivoch nekoluje.
@ciernysokol práveže bol dosť chorý, robilo sa mu viac testov... A manžel sa testuje tiež, cely čas je negativny. Ale určite potom skúsime ešte protilatky.
Aj pcr mu robili? Jasne, skuste protilatky. Ja len, ze takto sa trapit bez dietata, a jeho tiez...
@ciernysokol áno robili, a dva antigény pred tým
u dospelych sa to moze tahat a u teba este presiel len tyzden. Ked este smrkas, tak zrejme si nakazliva. Pravdepodobne behom 1-3 dni budes fit, neboj. Rob si tie antigeny kazdy den.