Môže zľaknutie zvýšiť krvný tlak? Dnes ma poobede trikrát pichlo pri srdci, ja som hneď začala stresovať, utekala som rýchlo pre tlakomer a namerala som si 154/78, 110 pulzov.. Po asi 7-8 minútach, keď som sa ukľudnila, mi to už kleslo na 115/67. Mám už 4 roky problémy s chrbticou
Ano moze zlaknutie zvysit tlak.
Samozrejme
Záleží podľa toho, ako veľmi sa zľaknete, keď sa človek naozaj vážne vyľaká, zvykne sa mu akoby srdce "zvrieť do uzla" - vtedy máte pocit tlaku do hlavy...V tomto prípade, čo sa stalo Vám, tak podľa môjho názoru, nemusí sa človeku vždy tlak zvyšovať...Keď na človeka doľahne strach, tlak sa mu znižuje. cíti sa zmätený, vidí rozmazane, to nemusí byť vysoký tlak.
@dronix23 Ja mávam vo väčšine času hrozne malý tlak, aj 88/60, ale nebýva mi zle ani nič, doktor povedal že to nie je problém. Ale dnes mi to takto vyskočilo lebo som sa zľakla, tak preto sa pýtam či to mohlo byť zľaknutím alebo to súviselo s tým pichnutím pri srdci
Ja si myslím, že to môže byť tým pichnutím pri srdci, tiež som to takto mala.
mne kardiológ potvrdil, že ak je problém so srdcom nikdy sa neprejavuje pichaním, čiže pichanie je skôr prejav od chrbtice... a áno, zvýšený adrenalín môže dvihnúť tlak, vtedy je zbytočné ho merať a stresovať sa kvôli tomu
Samozrejme, ved to je logicke