Môže všeobecný lekár predpísať lieky na štítnu žľazu?

bulka222
4. dec 2021

Bola som na endokrinológii a lekár povedal že mám ísť s výsledkami z krvy k svojmu obvod …povedal že o pól roka mám prísť na kontrolu …lieky mi nepredpisal ,ale mám ťažkosti nakoľko hodnoty protilátok mám vysoké 350…prosím o radu ďakujem

loginexistuje
4. dec 2021

@bulka222 ake lieky ? myslis euthyrox ? jedine ak ti ho predpisal endokrinolog vtedy vie na jeho kod predpisat ajnvseobecny lekar inak nie

bulka222
autor
4. dec 2021

@loginexistuje áno ten .a teraz keď mi ho nepredpisal len som v štádiu sledovania čo mám robiť ?

loginexistuje
4. dec 2021

@bulka222 nic nemas robit ak si mala len zvysene protilatky a nie TSH tak ani lieky nedavaju

bulka222
autor
4. dec 2021

@loginexistuje aha tak ďakujem

zeleny_dinosaurus
4. dec 2021

@bulka222 je to tak ako vravi loginexistuje, protilatky mozes mat vysoke aj niekolko rokov, ale lieky daju az ked to zacne byt potrebne, teda nebude dost hormonov. Preto ta budu sledovat, a budes tam chodit na pravidelne kontroly, uz to bude jedna z tych tvojich "preventivok" ako obvodak, zubar, gynekolog, tak uz mas jedno navyse.

bulka222
autor
4. dec 2021

@zeleny_dinosaurus Hm ,nič moc …nedarí sa nám otehotnieť tak preto hľadám všetky možné info

petamich
4. dec 2021

prave preto, ze sa vam nedari asi nebude najlepsi napad naordinovat si sama lieky na stitnu zlazu, ked endokrinolog, ktory ta sleduje evidentne nevidi dovod (aktualne), ak sa vam nedari, problem zial moze byt niekde uplne inde, drzim paste, nech sa to cim skor podari ale s tymi liekmi fakt radsej nevymyslat 🤞🏻

sense
4. dec 2021

Pokiaľ si v štádiu sledovania tak lieky ešte nepotrebuješ, a to ze sa vám nedarí nemusí byť len kvôli štítnej žľaze. Máš porobené aj ostatné vyšetrenia a aj partner, keď sa vám nedarí?

bulka222
autor
4. dec 2021

@petamich ďakujem 🙂 máš pravdu nebudem vymýšľať …len to už je také zúfalstvo by som povedala

bulka222
autor
4. dec 2021

@sense áno ja mám ,partner nie …

petamich
4. dec 2021

@bulka222 uplne ta chapem a uprimne ti zelam, aby ste nasli pricinu alebo aj nenasli ale podarilo sa otehotniet 🙏🏻 len zrovna ta stitna zlaza nie je uplne sranda, aby si si este neposkodila

loginexistuje
4. dec 2021

@bulka222 aku mas hodnotu TSH ? lebo pre otehotnenie aa vyzaduje nizsia ako je akceptovatelna norma takze porad sa aj s gyn sonspecializaciou na plodnost (CAR a pod

sense
4. dec 2021

@bulka222 tak aj partnera treba poslat

bulka222
autor
5. dec 2021

@petamich si zlata ,ďakujem za radu .