Prosím Vás niekoľko dní ma pichá na pravej strane v oblasti ako sú nohavičky. Mám niekoľko dní pred menzesom.je v tej oblasti slepé črevo?
Pri slepaku by si mala z riti gejzír a horúčku aspoň 39°C. Bolesť cítiť pri skákaní na pravej nohe a pri pokuse o zaviazanie šnúrok.
@thirstymonk nič z toho som nemala, teplota bola len zvýšená a bolesti v hornej časti brucha. Ledva ma zachránili, uloženie slepého čreva bolo pod pečeňou, teda nie každý človek to ma rovnako
@pininka1 Hej, asi je to u každeho inak. Moja žena skoro zomrela a tiež spolubyvajuci, tomu už dva tri dni bolo zle, šiel vlakom domov a vo vlaku začal rigať jak Vezuv. Chirurg hovoril, že keby prišiel o dve hodiny neskôr, už ho nezachrania.
@veronika19895 Toto nevyzerá na slepé črevo, ak to je len pichanie a nemáš bolesti.
Ja som ako dieťa mala slepák, ale nie akútny, ale tak blbo - mala som ho do polky zaplnený zapaľoval sa mi náhodne, bolesti dosť silné hlavne v noci nemohla som spať, potom to prestalo a po čase začalo znova. Ku koncu som mala už bolesti celé dni, nielen v noci. Nemala som teplotu, len bolesti brucha na pravej strane, ktoré vystreľovali časom už do celého brucha a bolo mi na vracanie, nechutilo mi jesť. Ako mi ho vyoperovali konečne kľud.
Ja mávam bežne pred menzesom pichanie vo vaječníkoch alebo v oblasti podbruška, často aj migrénu a podľa toho viem, že najneskôr na druhý deň sa spustí.
@thirstymonk ja som mala sice par dni behacky, ale ziadny gejzir to teda nebol. Ziadne teploty, bolesti, nic. Moja mama sedela na pohovke, bez bolesti, teplot, behaciek, zvracaciek - len sa chcela postavit, ze ide do kuchyne a v polovici ju pichlo, sadla spat a podla lekara prisla v hodine dvanastej.
@veronika19895 moze to byt slepe crevo ale aj vajecniky, zacinajuca menstruacia. Mozno nieco ine. Ak je to nieco ozaj nove, co si nemala, treba navstivit lekara.
@thirstymonk absolutne prve dva priznaky nemusia byt
V lete sme mali u dcéry podozrenie na slepak, Dr na pohotovosti jej kázala, aby si čupla a z toho urobila výskok. Sledovala ju a po výskoku hneď povedala, že slepak to nie je. Pýtala som sa jej nato a vysvetlila mi, že toto je taky domáci test nato, či ide o slepak. Ak by to bolo veľmi bolestivé pri doskoku, tak by to bol údajne na 99% slepak.
A k tej teplote - nemusí byť a ani hnačky. Manžel nemal ani jedno z toho a slepak mal zapaleny.
@veronika19895 slepak boli skor pri pupku, bolest pri nohavickach skor indikuje vajecnik.
Kazdeho slepak boli inac. Najlepsie je ist na chirurgiu a oni posudia aj na zaklade krvnych testov.
Jeden dobry test na slepe crevo je lahnut na chrbat, skrcit nohy a niekto nech ti na to miesto zatlaci. Ak je to slepe crevo tak pri zatlaceni neboli, ale pri uvolneni boli a poriadne.