Dobrý deň
Navstivila som svoju gyn s problemom, ze mam podozrenie na zapal močových ciest. Zistili mi krv v moči CRP bolo v poriadku. Po vymoceni som mala nepríjemný pocit doslova nutkanie na mocenie, ale to trvalo len par sekund , ziadne rezanie alebo pálenie pocas močenia. 2x ma prepadlo aj silne nutkanie na mocenie presedela som na wc asi hodinu ... Dostala som atb ospexin a gynazol . ATB som vybrala a dnes mam od rana pocit akoby som bola zo spodu prechladena , ale niesom... Po vymoceni stale citim ten pocit nutkania. A cely den sa necitim tam dole dobre... Bola som na kontrole, krv v moci uz nemam gyn mi zobrala výter ale vysledky budu az vo stvrtok... K dobrému urologovi sa dostat je priam nemožné nakolko maju voľné terminy az na september a ja neviem čo robiť 😞 Nakolko mi CRP vyslo ok tak uz sama neviem co to môže byť... Najradsej by som bola oeby sa nieco naslo v tom vytere dostala liecbu a mala pokoj 🥺 Nemoze to byť kameň v mocovom mechure? Uz som z toho vsetkeho zufala...
Ďakujem vam veľmi pekne za odpoveď..
A Tvoja gyn Ti robila usg? Lebo ak by tam bol nejaky kamen v mocaku, vysoko pravdepodobne by bol dobre viditelny aj u nej na USG.
A ake vysetrenie mocu sa robilo? Orientacne v ambulancii, alebo moc v labaku aj s kultivaciou mocu?
@colsami ano robila... Tak ja uz fakt neviem...len v amb klasika cez papierik
Treba poslat moc do labaku, a spraviť aj kultivaciu, vysetrenie v amuulancii je naozaj len orientacne
No ved v poriadku, tym padom to pravdepodobne mocovy kamen nebude, drviva vacsina pripadov to na usg fakt vidis. To je len odpoved na Tvoju otazku, ci to moze byt kamen 😉
Tieto problemy Ti moze sposobovat aj vela inych veci.
@colsami tak bola som u obvodnej výsledky mocu z Lab budu v stredu tak som fakt zvedava... povedala ze to vyzera na zapal mocoveho mechura
Mozno zapal moc.mechura... ak su silne bolesti, ist na urgent, tam vas ako urgent.stav musia riesit akutne. Ak sa to da zvladnut, vypytat od vseob.lekara odporucenie na sono, pripadne MR alebo CT brucha...
ahoj, prosím ťa, čo to nakoniec bolo? mám práve aktuálne rovnaký problém, stále nutkanie na cikanie, ale pritom mi to veľmi nejde, resp. ako by mi tam niečo vadipo, robilo tlak dolu ..neviem to popísať.. Rozmýšľam, k akému lekárovi ráno skúsiť zájsť, je to veľmi nepríjemné..vďaka
@sinnovea1 ahoj no gyn povedala ze to bude zapal a nasadila mi ATB robila mi aj test mocu a mala som tam krv... Mala som v moci ecoli. A clebsielu... Vybrala som dalsie 2druhy atb lebo na clebsielu mi nic nezaberalo. Nakoniec som sa nasrala prestala ich užívať. Manzel mi kupil 3l cistej brusnicovej šťavy ktorú pijem dodnes a musim povedat ze vsetok ten bordel tbl co som brala nic mi nepomahalo. Samozrejme mi davala atb co som mohla brat ked ze kojim ale aj tak zbytocne. Stavu sme kupovali v ZAGRE maju ju aj v Kauflande ale len vo flasiach...
ďakujem 😊❤️
Ked sa nevies dostat k urologovi, zaplat si aspon sono brucha.