Môže to byť depresia?

18. aug 2023

Ahojte! Idem si k vám po radu, názor..

Vždy som bola veselá kopa, plná energie, plánov, chuti do života. Aj veľmi ťažké životné obdobie som zvládla bez väčších problémov.
Problém je v tom, že posledné mesiace pociťujem veľkú únavu a hoci fungujem, starám sa o deti, pracujem, všetko robím tak nejako na silu, lebo viem, že musím.
Nikdy som nič podobné nezažila, vždy som bola plná energie a teraz som ako odšťavený pomaranč a trápi ma to. Vždy si poviem, že sa musím nakopnúť a prekonať to, ale nedarí sa mi to.
Nemám chuť a vlastne ani energiu stretávať sa s kamoškami, v poslednom čase som sa začala vyhýbať návštevám a celkovo miestam, kde je veľa ľudí a to som kedysi bola veľmi spoločenská. Každý víkend som niekde s deťmi bola, alebo keď boli deti u starých rodičov, skočila som s kamoškou na kávu, alebo sa venovala svojim koníčkom. Teraz sa mi doslova nič nechce a som rada, ak nikam nemusím ísť. Prestali ma baviť veci, ktoré ma napĺňali.
Môže to byť depresia kočky? Čo by ste mi poradili? Ďakujem za každú rozumnú radu ako toto obdobie prekonať.

natalusiiik
18. aug 2023

Toto neznie ako depresia

deti95060810
18. aug 2023

máš problém so spánkom? ťažšie zaspávaš? budíš sa v noci?

autor
18. aug 2023

@deti95060810 Posledné 3 mesiace áno, zaspávam okolo druhej, tretej v noci a potom som celý deň ako mechom uderená, ale aj tak neviem skôr zaspať.

autor
18. aug 2023

@natalusiiik Snáď ani nie je, ale neviem, čo sa so mnou deje.. Nikdy som takéto problémy nemala, vždy som bola plná energie a zrazu som na tom takto. Pritom sa nič nedeje, čo by malo za následok, že som nonstop vyčerpaná, bez chuti do života, alebo ako to nazvať..

deti95060810
18. aug 2023

áno prvý príznak depresie je problém so spánkom...
ale zas ja nie som odborník - nato je lekár aby zhodnotil stav a dal ti lieky...

natalusiiik
18. aug 2023

No je rozdiel byt ,,len,, vycerpany alebo pocitovat naozaj nechut zit.. clovek v depresii nevladze vykonavat bezne cinnosti, nielenze nevladze fyzicky, ale je mu to aj lahostajne.. dokaze pozerat do blba aj cely den a bezvladne lezat na gauci.. nevladze jest alebo naopak sa prejeda.. je mu prakticky jedno co s nim bude, nezalezi mu na zivote.. ak to citis takto tak je urcite na mieste navstivit psychiatra, ak si myslis ze taky extrem to nie je, nasad si vysoke davky magnezia denne, zvys prijem ovocia a zeleniny, skus si trochu zacvicit, snaz sa chodit viac na cerstvy vzduch, pocuvaj tanecnu hudbu, chod na manikuru, ku kadernicke, proste nieco co ti spravi radost 🙂

bluecapybara
18. aug 2023

@natalusiiik nie je to tak, že sú lahsie a ťažsie formy?

natalusiiik
18. aug 2023

@bluecapybara to ano, rozlisuje sa lahka, stredne tazka a tazka depresia, ale tu lahku formu clovek dokaze podchytit vyssie menovanymi cinnostami, vtedy este nie je nutna navsteva psychiatra, uz vobec nie sa dopovat antidepresivami, ale taky psycholog napr je urcite na mieste