Môže to byť borelióza?

27. okt 2022

Ahojte, dcéra 3r mala týždeň dozadu kliešťa, prisatý bol maximálne 6 hodín, vyberaný na pohotovosti, na brušku som jej našla fľak, nie je to miesto, kde bol kliešť, ten bol na nohe. Vyzerá to ako borelióza? Lekárka uistovala, že borelióza sa vytvorí väčšinou po dlhšej dobe prisatia a podla fotky to nič nie je. Ani nás nechcela objednať a vidieť. Čo myslíte? Nemáte skúsenosti či to nemôže byť začínajúce ochorenie? Budem vďačná za vaše postrehy.

drake122
27. okt 2022

Nie

anjelicek26
27. okt 2022

Borelioza sa testuje 6 tyzdnov po ustipnuti - s krvi... toto na foto nie je flak od boreliozy...to su dvojstupnovy rozlievajuci sa kruh.

autor
27. okt 2022

@drake122
@anjelicek26 baby ďakujem mne už z toho úplne šibe všímam si na nej už aj čo nemusím, tri krát do dňa jej médiám teplotu, pýtam sa, či ju niečo neboli, strašne sa bojím. Upokojili ste ma, ďakujem 🥰❤️

anjelicek26
27. okt 2022

Muz mal boreliozu par rokov dozadu s komara na nose, proste neustriehnes vsetko, nie je to len o kliestoch, ale o vsetkom, co saje krv. Jemu nastupila teplota, zacal sa ten flak rozlievat, tak som ho nahnala na kozne, tam krv a rovno antibiotika..

drahomirrra
30. okt 2022

Toto nie je borela, aktualne s nou maly bojuje, a teda flak sa mu vytvoril uplne iny.

autor
30. okt 2022

@drahomirrra to mi je ľúto. Mal aj príznaky chrípky alebo aké boli prvé prejavy?