Pekný večer prajem, priateľ má toto po celom tele a svrbí to. Ja mám len dva “kusance”, pri členku, ale nemám až také veľké ako on. Mastíme to fenistilom... 🤔😣 môže to byt blcha???? Nejaké rady, tipy, ako sa toho zbavím?
Ďakujem ☺️
Prešla som posteľ, nikde nič 🤦🏼♀️ Celu izbu som prešla, ale ani netuším odkiaľ to môže byt 😣
@chlucia co tak plostice? Nespali ste niekde v hoteli, prip nepriniesli ste kufre do vasej spalne?
Plošticu som vylúčila, nikde sme neboli, vôbec tomu nechápem... Spálňu a cely byt čistim vždy savom, snažím sa mať čisto a teraz to to 😣 Zase ten štípanec jeden, má takú akoby čiarku, vidno aj na fotke. Ak by to bola nejaká alergická reakcia bol by to skôr ako fľak, nie? 🤔☺️ Už neviem 🤦🏼♀️😔
My sme raz mali blchu a štípance robila najmä na chodidlách a priehlavku chodidla pozdĺž tých veľkých žíl. A boli to také menšie bozule, asi ako od komára.
My sme raz mali blchu, ale teda vyzeralo to úplne inak, malinke a v rade za sebou, aj 5 stipancov. Stipali najmä v noci, tiež sme netušili čo to je, muž bol na koznom a tam mu povedala dr., že to je od blchy. Toto mi pride na blchu obrovské a ďaleko od seba..
My sme mali v byte blchy ale psie. Psa sme v byte mali len chvíľu a hneď sa k nám nasťahovali. Pravdaže keď nebol pes tak boli už také hladné že skákali aj na nás nikto si ich dovtedy nevšimol. Vyzeralo to rovnako a tiež len dole na nohách sme to mali. My sme kúpili sprej proti blcham a všetko vystriekali a vysavali a vysavali a zas striekali. Za 2 dni sme sa ich zbavili. Neviem ale ako to je ak to je blcha ľudská.
My sme sa toho zbavili sami.. trvalo to, veľa sme práli, zehlili. Vkuse sme čistili a slo to... podľa mna sa toho da zbaviť len to chce stratégiu a trpezlivosť.
@chlucia na koznom by ti dr. vedel povedat, od coho su stipance. pokial to budu plostice, toho sa sama asi nezbavis.
@alenka7777 podľa mňa tiež sa ploštíc nezbaví človek sám, kolegyňa každý deň prevliekala prádlo, vysávala, čistila parným čističom a vždy nachádzala tú pliagu.....teraz čaká na tretí postrek
@alenka7777 toho sa asi najviac bojím, že to budú plostice 😣 no uvidíme, ako to dopadne 😣
my sme mali plostice.museli sme zavolat deratizera. oni maju aj obdobie kludu a vobec nestipu vsetkých. muža a 2 synov vobec nie a mnalen 2 x ale synova priatelka si to zlizla.ona je aj alergicka a teda mala obrovske flaky . dokonca ani deratiyer nic nevidel ale boli tam
http://www.radyprezeny.sk/ustiplo-vas-nieco-nev...
@chlucia pozri na porovnanie ☺
@chlucia neviem, ale vraj oni dlho žiju aj bez jedla. my sme na plachte nenasli nič. my sme s tým boli dokonca na pohotovosti, lebo sme nevedeli co to je, ona cela opuchla. až tam nam povedali čo to je. najskor sme to skusali svojpomocne,a le kedkusli aj mna, už sme volali deratizera. skuste na nete pzriet nejakeho v okoli, on vam aj povie čo to može byt
@chlucia na vyske na intraku kto mal plostice, tak jednak mu to prisli vsetko vystriekat deratizeri a jednak davali komplet postelne pradlo aj deky spalit. bolo tazke sa toho zbavit.
my sme mali take malinke 3 - 4 bodky vedla seba
skus vyprat pradlo :D to som aj ja mala ked som ho dlhsie neprala :D a raz sa mi to urobilo ked som si zobrala pyzamo na seba ktore bolo moc dlho v skrini ..ked som obliekla nove vymenila pradlo ani chyru ani slychu po dalsich kusancoch :D:D
@chlucia poprezeraj postel ci na plachte nenajdes male cierne bodky. To by bol trus z blch, ked na to kvapnes vodu, pusti to cervenu krvavu farbu. Inak neviem ci sa da s istotou urcit od coho su stipance.