Ahojte vy co trpite histaminovou intoleranciou ake mate priznaky ?ako vam to lekar zistil? Co zo stravy vam najviac vadi ? Ma niekto HIT a nema crevne tazkosti? Ide o to ze uz roky patram po pricine mojich tazkosti , najviac ma trapi to ze ma v noci dusi... vyrazky mam na chrbte, hrudniku aj na licach a krku( nikdy som problem nemala ani v puberte s vyrazkami) , kedze mam vsetky vysetrenia ok srdce, pluca, proste vsetko tak minule som natrafila na jeden clanok pani s HIT opisovala presne moje tazkosti a tak myslim ci to nemoze byt moj pripad, fakt sa trapim uz roky s tym nocnym dusenim odbiju ma s tym ze psychika, v poslednej dobe sa dusim kazdu noc, ono je to take chvilkove iba sa zobudim na neprijemny pocit potom to prejde ale je to fest hnusne, v pondelok idem na krv aby sa zistilo ci ide o HIT, mne sa tak ulavi ak to bude ono mozno to znie hlupo ale ja som uz fakt zufala za tie roky patrania ...trapi ma to uz cca 10 rokov posledne 3 intenzivnejsie,
Dakujem za vsetky odpovede
@danielahamar myslis ze aj toto by mohlo sposobovat napr to dusenie v noci? Zatial sme posielali iba na ten histamin, ak sa nepotvrdi budem patrat dalej , pojdem na alergologiu
Ahoj ja mám HIT a črevné problemi nemám žiadne ale za to mám ekzém po rukách a stehnách a neviem sa toho zbaviť už pól roka a keď niečo zjem čo mi vadí tak sa to len zhrosi
@janulka155 ahoj a ako ti zistili z krvy?
jasne, že moze
Z krvi to nemám potvrdené ale tie príznaky a aj ten ekzém ako sa správa je presne ako pri hit povedali a že mám len na sebe skúšať čo mi vadí a držať HIT diétu
@janulka155 tiež mám negatívnu krv a mám aj abkm aj hit podľa príznakov
@danielahamar uvidim ake pridu vysledky a ak sa nepotvrdi tak lekar povedal ze ma posle na alergo
a aký lekár robí test? lebo nikdy sa nerobí len na HIT a hned bud alergo alebo gastro
Dcérka staršia mala rovnaké príznaky ako ty a potvrdil sa HIT. 😐 Úplne ti rozumiem, že by sa ti potvrdením výsledku uľavilo....mali sme to tiež tak. Už som si prišla ako klamárka, stále u lekárov ktorí nám vysvetľovali, že ,,jej nič nieje,, . Dýchanie čisté, CRP nízke a s malým dieťaťom nás ani nechceli poslať na alergo vyšetrenie. 🤨✊ Našťastie sme to nevzdali.
Diétu si môžeš nasadiť už teraz, ešte pred výsledkami....neviem či sme na ne nečakali cca mesiac. Sama uvidíš, či sa ti zlepší stav ale, je to o pevnej vôli a hore odriekania - aspoň prvý rok. ❤️ Držím palce
@danielahamar poziadala som mojho obvodneho aby som nemusela hned behat po vsetkych moznych vysetreniach tak bol ochotny a poslal mi to
@zuzuliatko123 dakujem krasne 🙂 a ano urcite budem dodrziavat dietu , a dcerka mala kolko rokov ked jej to zistili? Potvrdili jej to z krvi?
Potvrdili jej to z krvi, a mala vtedy 2 roky.
@zuzuliatko123 co ste najviac obmedzili v strave?
Úplne všetko 🤔. Náš jedálniček sa na rok obmedzil na nejakých cca 5 potravín. (Dokonca sme začali chovať prepelice). Ale pomohlo to, až úplne vymizli prejavy HIT. Po roku sme začali pridávať a zisťovať na ktoré potraviny dcéra reaguje.
Dajte si do Googlu ,,Svajciarsky zoznam potravin,, , mal by byť hneď prvý v pdf. Prvý rok sme sa držali len jedál s označením ,,0,,.
@zuzuliatko123 dakujem
mlieko a lepok je ako natom?