Môže stres poškodiť CNS?

14. mar 2023

Dobrý deň chcem sa spýtať či dlhodobý stres môže poškodiť CNS, myslím tak že mám strašne voľnú polku tela až taku mierne padnutu dole ju cítim na pravej strane, išlo to postupne od hora na dol a sprevádzali to neskutočne bolesti tvare uzliny ramena polky brucha následne chodidla a odvtedy to mám na komplet voľne, sem tam mi mravci v nohách, ďakujem za info som po MR mozgu a miechy všetko ok, infektologia všetko ok, antidepresíva som vysadila keďže žiadna zmena a nemám pocit že by som bola na tom psichycky zle len má mrzí čo sa mi deje a hľadám dôvod prečo …

madeline1
14. mar 2023

ja si myslim, ze do takej miery stres nie, za nejaky cas, pol rok, rok skus MR znova, dovtedy sa zacni snazit relaxovat...vyskusaj masaze, saunu, meditacie, dobre knihy, nejaky fajn serial, vela spanku, vela lasky...

svetlonos
15. mar 2023

Ahoj,
vyhladaj so vsetkymi tvojimi lekarskymi spracami a röntgenmi Andreu Chenkovu. Je v Trencine, ma tam centra fizioterapue a cvici specialnu metodu MS. Pomohla velmi kamaratovi, ktory trpi chronickymi bolestami. Zlym drzanim tela, koli urazu na lavej ruke bol cely stuhnuty, zhrbeny. Ona dosiahla po par terapiach to, ze po rokoch chodil vzpriameny, bolestibchrbta boli mensie az ziadne, krcna chrbtica sa napravila.
Precitaj si nieco o tej metode, je to hotovy zazrak. Mozesvterapie absolvovat priamo u nej alebo nou vyskolenych terapeutov.

autor
15. mar 2023

@svetlonos mna chrbát neboli

autor
15. mar 2023

@svetlonos zhrbeny niesom

svetlonos
15. mar 2023

To bol iba prikla co dokaze 🙂