Môžem orin39,5 si dať 2 ibuprofény? Mám 68 kg?
@anjelicek26 400?
Je 39,4 nebezpečné? Ešte som nikdy nemala
Bohuzial pri chripke, ktora teraz vsade lieta, je to "normalna" teplota, ktora trva 4-5 dni, prajem pevne nervy, mame to pred par dnami za sebou... lieky striedat, sprchovat, obklady (ak nemas studene koncatiny), velmi vela pit (dehydrovany organizmus taha teplotu este vyssie), vela vitaminov a dosledne lezat... nebezpecne to asi nebude, telo proste bojuje... len to poctivo zrazaj. Ked nebude o par dni lepsie, pridruzi sa kasel, tak smer k lekarke popocuvat pluca... niektorym to sadne na pluca, tam treba potom antibiotika....ale to len vynimocne.
A paralen nemas? Ten by asi zabral lepe, tam si muzes dat rovnou 2x 500
striedat pri neklesajucej teplote po 3 hod paralen a ibuprofen 400
@bluemoon24 ten nezabral vôbec aj 2
@evulienkaslx čiže nemôžem dať 800? Viem že striedat
Ja si bežne dávam dva brufeny a mám 45kg. Ale iba brufen... A neviem či je taká teplota v pohode. Ja som takú mala raz v živote keď mi vytrhli zub
Taká teplota je bohužial teraz normalna.. tento rok mal moj otec 40tky,manžel tiež, deti obaja 40tky, ja "len" 39,5..
na co davat 2, ked ti moze zabrat aj 1. treba najskor skusit, prislis rychle zrazanie teploty nei ej zdrave. teplota nemusi klesnut na normal. dolezite je, ze po lieku klesne.
bolo by fajn keby klesne po 38°C, ale niekedy sa to podarit nemusi.
a teda je lepsie kombinovat 2 ucinne latky a nie predavkovat sa jednou. 800mg ibuprofenu je vcelku dost.
@autorka si asi dospela, ked sem pises o tych 2 Ibuprofenoch...Takze, 39,5 Ta nezabije, to sa neboj, nas drobec 19 mesacny mal pri covide cez 39,7-40,5 3 dni. Na urgente mi poradili striedat kazde 3-3,5 hodiny ibuprofen a paracetamol, pripadne este kamoska pediatricka mi v tom.najhorsom povedala, ze naraz sirup Nurofen a cipok Paralen naraz. A zabaly, vlazna sprcha, kupele, aby ta teplota aspon trochu klesla. Raz sme to prepiskli a v kupeli bol dlhsie, ako mal, cely omodrel, ostal doslova studeny, pusa fialova, studene koncatiny, sok. Prilis rychlo mu kleala teplota a potom sme ho ohrievali pod deckou a ked sa zahrial a vratila sa mu farba, tak znova horucka cez 39,5.
Trvalo to "nastastie" len 3 dni, den, noc, ocami som posuvala rucicky na hodinach, aby som mu uz mohla podat dalsi liek. Prezil to aj taky drobec, tak dospelak to zvladne. Lebo snad vies, ako sa citis, vies to posudit. Ak by bolo velmi zle, tak pootm uz len nemocnica, nam povedali, ze daju kortikoidy, zavodnia infuziou a tak. Ale ze najlepsie je zvladnut to doma. Ze za par hodin moze byt dobre a v nemocnici tyzden takto...tak uprimne mi vtedy ten lekar povedal, ze by sme skusili nestresovat dieta nemocnicou, pokial prijima tekutiny a pekne cika, nema krce z teploty...a tak aj bolo.
Zmysel davat 2x davku naraz, to je podla mna zbytocne. Nech sa nepredavkujes. Tam je urcene mnkzstvo danej latky na 24 hodin, kolko sa moze prijat. A potom co? Zase si das 2x davku? To sa predavkujes. Skus to striedat a ochladzovat tou sprchou alebo zabalom.
Čo tak zavolať lekárke ? Riskovať sama s takou horúčkou... Inak skús zábal chladiť sa...alebo namoc stredne velky uterák nech je studený a medzi stehna si ho daj kym bude studený
Paralen je slabý pri vysokej horúčke, striedať napr. Novalgin 500, potom zase napr o 4-6 hod. Nalgesin 550, alebo rektálne čipky, ak nezaberá tak vlažné zábaly cez hrudník na 20 minút , 15 minút prestávka, skontrolovat TT a opakovať asi 3x kym teplota neklesne pod 39, veľa piť vlažné nápoje s citronom, dať obklad octanovy na čelo, aj zabal na zápästia, do ruk studené vajicka, ak teplota neklesá, ano je to nebezpečné pre srdiečko môžu nastať afebrilné kŕče a stratis vedomie, preto treba volať RZP, kde pomôžu už len infúzie
200ka
400ka
600ka ibuprofen? Ak 600ka tak dva fakt nie.
Skor jeden a sup do vlaznej sprchy alebo do vane (teplej!) postupne sa schladis...