Môže sa rok po vybratí žlčníka upchať žlčovod?

1. aug 2023

Ahojte, pred rokom mi vyberali žlčník, držala som pol roka diétu, ako tak to bolo fajn, potom som postupne začala skoro všetko jesť (vyprážané a napr. slaninu obmedzene). Posledné dva mesiace ale mám kŕče v bruchu, najmä večer a v noci, aj ráno keď sa zobudím. Grgá sa mi, ťažko mi trávi, páli ma šialene záha, akokeby mi jedlo stálo v krku. Moja obvoďáčka na preventívke nevidela nič (žiadne zvýšené pečeňové testy ani podobne), že si to mám odsledovať. Suseda mala problém so žlčovodmi po vybratí žlčníka. Stretli ste sa s tým? Je to nepríjemné, lebo neviem čo jesť aby som nemala ťažkosti a kŕče a v noci sa aspoň kus vyspala. Mám 36 rokov a sedavé zamestnanie, športujem tak 1-2x týždenne.

tani777
1. aug 2023

Po vybrati zlcnika jeho ulohu preberie prave zlcovod,rozsiri sa,aby sa v nom mohla ukladat zlc...takze ano,je to mozne,ze mas tazkosti z tohto dovodu

elenita
1. aug 2023

Ahoj, neviem Ti poradit, ale presne identicke problemy ma moj manzel, objednala som ho na gastro, pri popise problemov mi povedali, ze ho objednavaju rovno na hadicku. Ide v septembri.

autor
1. aug 2023

@elenita aj ja sa chcem objednať na hadičku, lebo to nie je možné aby som nonstop mala takéto problémy. Ďakujem ti.

lulu2014
2. aug 2023

Skuste si dat vysetrit stolicu na helikobaktera. Aj ten toto moze sposobovat.
Poznam vselico podobne… tiez “bojujem” po vybrati zlcnika.

44monci
14. aug 2023

Ahoj ,mne sa po operacii zlcnika za tri roky vytvorili v zlcovodoch kamene.Priznaky ako pri zlcniku-bolest,pocit nafuknutia atd...navstevu lekara som odkladala,az kym som cela neozltla..bolo to hrozne,bolest,teplota,hodnota bilirubinu v krvi hrozne vysoka.Lekari povedali,ze som prisla na poslednu chvilu.Mala son v zlcovodoch 2 kamene velkosti hrasku

autor
15. aug 2023

@44monci Ahoj, ja sa tiež bojím aby to nebolo tak, ale bola som na preventívke a tam nič tomu nenasvedčovalo, teda neviem či sa rieši aj bilirubín pri preventívnej prehliadke... ako ti tie kamene prosím vyberali?

44monci
16. aug 2023

Myslim si,ze pri preventivke bilirubin v krvi nevysetruju.Mna z nemocnice v TT ,kde ma hospitalizovali,na druhy den.previezli fo BA na Haydukovu.A vyberali mi to cez usta-RCP sa tusim volalo to vysetrenie cele...ale v pohode,prebrala som sa,ked uz boli kamienky vybrate.