Ahojte. Beriem AD, mám depresiu, úzkosť. Chcela som sa spýtať, či aj počas liekov sa napríklad môže zhoršiť stav. Proste, lieky mi pomáhajú, utlmilo sa to. Ale neodišlo to úplne. Nechcem stále nad tým rozmýšľať, že čo ak…
@caroline_ Už ich užívam cca 2 mesiac. Proste mi to utlmilo stavy, ale nezastavilo úplne. Učím sa s tým “pracovať” zamestnám hlavu a všetko je okej.
Skusala si zmenu stravy,meditacie,pranajamy,afirmacie,byliny,cvicenie?
Lekár nikdy dopredu nevie, ktorý liek pacientovi sadne. Možno bude treba skúšať iný, pre teba vhodnejší. Hovor o tom s lekárom.
@caroline_ Nie, nič z toho.
Chodis aj na terapiu? Mnohym ludom sa stava, ze lieky na 100% nepomozu. No je to svojim sposobom aj dobre, lebo clovek vtedy skor vyhlada este aj psychologa alebo nejaku inu pomoc, dostane sancu porobit zmeny vo svojom zivote, v mysleni, skratka moze sa posunut vpred. Lieky mu len dodaju silu, zbavia ho paralyzy, ktora by mu znemoznovala nejaku vlastnu aktivitu.
"Čo ak",je typická úzkosť. Áno,počas uživania liekov sa ti stav moze nachvilu zhorsit,bolo by dobre kontaktovat svojho psychiatra. Ja som mala depresiu,a uzkosti,tie este obcas mam,no lieky som mala asi mesiac ak vobec,dolezita je ta praca pomimo.