Môže sa piť káva popri tetánii?

17. okt 2021

Ahojte, môže sa pot pri tetanii káva ? Pripadne nejaké potraviny čo ju vyvolavaju

sara07
17. okt 2021

nie nemala by si , skorej skus čaj čierny napr kvalitny

autor
17. okt 2021

@sara07 a bezkofeinovu kávu? A potraviny ktoré zvyšujú tetaniu ?

sara07
17. okt 2021

však si dohladaj na nete, lekár ti nedal zoznam tých potravín ?

ladia
17. okt 2021

normalne pijem dve kavy denne pri tetanii

ciusinka
17. okt 2021

Ja som kávu musela prestať piť,odpozorovala som na sebe,že max.do hodiny po vypití kávy sa mi príznaky tetanie oveľa zhoršili,odkedy ju nepijem,je to lepšie..

autor
17. okt 2021

@ciusinka a napríklad bezkofeinova káva ?

ciusinka
17. okt 2021

Čo som čítala,tak tá by mala byť v pohode,keďže tam ide práve o ten kofeín,ale ja osobne som to zatiaľ neskúšala..

nikaeli
17. okt 2021

najlepšie to zistíš sama na sebe.. mne prednedávnom odporúčali zelený čaj, najlepšie 2-3 denne.. nikdy predtým som ho nepila.. po dvoch dňoch som mala také záchvaty, búšenie, extrasystoly, že som celú noc nespala a ďalšie dni som si pre istotu nedala ani kávu.. dnes som vypila dve (s mliekom) a je mi fajn.. bola by som opatrná aj s čiernym čajom.. odkedy mám dg tetániu (august), čítam o nej veľa a naozaj je to od človeka k človeku.. musíš skúšať sama na sebe, čo ti pomáha a čo naopak škodí 🤷🏻‍♀️

luccija
17. okt 2021

@nikaeli mňa tiež zeený čaj viac nabudí ako káva.Tu som nepila 2 m, ale teraz si robím veľmi slabu

veronice
17. okt 2021

Mne tetaniu zhorsuju najma migreny a teda kavu pijem aby som hlavne predisla migrenam. Nie kazdy den ale dam si bez problemov. Musis si odsledovat co ti robi dobre/zle.

autor
17. okt 2021

@nikaeli zelený čaj Vám spravil zle? Ďakujem odsledujem

nikaeli
18. okt 2021

ano, pani mi ho odporúčala, že sa cíti plná energie a zároveň pokojná, no ja som po ňom dostala nočný záchvať s tlakom 140/100 (čo mám inak 90/70) a tep okolo 120 s takými extrasystolami, že som nevedela upokojiť.. ale ako som spomenula vyššie, niekomu môže pomôcť..

nicicka
18. okt 2021

Och, kávu nie. Bezkofeinova určite lepšia voľba, aj keď niekedy mi len tá samotná chuť kávy neurobí dobre 🤷

nikoleta1872011
4. dec 2023

@ciusinka viem ,že je to starší komentár,ale by som sa chcela opýtať či odvtedy Vám je lepšie?Ja tiež po vypití kávy zvyčajne mávam také zvláštne pocity-ako priznaky pri tetanii.