Môže sa niečo stať z neliečeného zápalu dutín?

18. júl 2024

Zistili mi zápal dutín môže sa niečo stať keď je neliečený? Mne nič nieje ani upchaté dutiny sople atď nič ani bolesť čela ako je to pri dutinách len bolesť v zadnej časti hlavy. Za lekárkou som objednaná budúci týždeň v utorok.

dorottka
18. júl 2024

Prejst do chronicity

majamat
18. júl 2024

moze a nemusi. mame imunitny system, ktory si vie poradit. no samozrejme nie vzdy sa tak stane.
ja mam v dutine polyp, ktory mi vyvolaval zapal a nevedela som to.
roky som mala trosicku vyssie CRP - okolo 15. nemala som priznaky polypu,a ni zapalu. abolutne ze ziadne. potom som bola nahodne u ORL a ta sa ma opytala, ze ekdy som bola naposledy na rtg dutin. vcelku ma to prekvapilo, kedze nikdy.
po rtg sa pozrela na to a hovori: " mate masivny zapal dutin" ja som sa jejlen opytala, ci mi snimku nevymenili. mne totiz nic nebolo.

ale teda k veci, masivny zapal, ktory som mala roky,prelieceny ATB jednorazovo, smaozrejme priznaky sa nezmenili, kedze som ziadne nemala a CRP pokleslo na normu.
nemam ziadny chronicky zapal. medzityms om bola 2x na CT dutin. 1x na diagnostiku mozneho polypu, ten samozrejme okolie drazdi, ale uz to nie je take ako na zaciatku, nolo to mesiac po liecbe. a 2x som bola ked som ochorela a stratila som cuch. cize bola som chora, ale na CT ziadna zmena. cize len polyp.
ani terza nemam zvysene CRP a ani priznaky.

i_vu_li_cek
18. júl 2024

V najlepšom prípade nič, v najhoršom skončíš v nemocnici ako môj kamarát. Jemu to nediagnostikovali, lebo je alergik a všetky symptómy pripisovali tomu. Až sa raz uprostred noci zobudil na takú neznesiteľnú bolesť hlavy a vysokú horúčku, že si musel zavolať záchranku. Čiže si o ten týždeň nechaj poradiť lekárom a užívaj lieky tak, ako ti povie. Skoré uzdravenie. 🙂

autor
18. júl 2024

@majamat Ahoj tak ja som už bola 2x na ct mozgu a 1x mr mozgu. Mam dlhodobe bolesti hlavy raz je dobre raz horšie. Prvykrat som bola na rtg snimku dutín a lekárka povedala že v poriadku mám ukazkove dutiny potom ct tam mam dutiny ciste volne mr tak isto až teraz znova na ct v poriadku normalny nalez mozgu a mierna sinusitida. Absolutne nič mi neni dycham cisto ziadny kasel nadcha ani nic len ta bolest hlavy vzadu ale mam tetaniu a vraj to je vsetko tetania psychika. Viem asi som blba ale bojim sa ci ta mierna sinusitida nemoze sposobit nieco v hlave zapal mozgovych blan alebo nieco take 😁

majamat
18. júl 2024

toto su take spekulacie. mna prekvapuje kolko maju ludia odchodenych vysetreni. ja mam mnoho tazkosti a tolko som toho neabsolovala.
niektore problemy sa sa zacinaju v urcitom veku mozu aj v mladom veku a proste clovek ich am uz do konca zivota, zivot nie je bezbplestny, bolest hlavy ma predsa kazdy druhy clovek, vacsina pricinu nezistuje. kazdeho obcas moze hlava boliet.

ja sice priznaky nemam, ale vacsina ludi ano, ma upchyty nos pri sinusitide. miernu sinusitidu moze mat mnozstvo ludi a nevedia to. tak ako ja. tak isto polypy sa mozu zistit nahodne.
sk nemas nadchu, je malo pravdepodobne, ze to robi sinusitida, navyse z tej boli hlava skor vpredu.

a teda bolest hlavy vzadu moze byt z chrbtice, mozno aj tetania a moze byt kludne aj psychika. napatie sposobuje stuhlost krcneho svalstva.
netreba sa zamerat na jednu dg,a le zvazovat viacere moznosti a halvne sa treba aj zmeirit s tym, ze nie vsetko sa da odstranit, ze niektore tazkosti sa zacinaju a spribudajucim vekom pribudaju.

majamat
18. júl 2024

telo sa jednoducho opotrebuje.