Môže sa Melatonín dlhodobo užívať každý deň?

9. dec 2023

Môže sa užívať dlhodobo každý deň?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
13uzivatelka11
9. dec 2023

Dlhodobo by sa užívať nemal, lebo potom bez neho budeš mať ešte väčšie ťažkosti zaspať

mondolina
9. dec 2023

užívam dlhodobo, niekedy si nedám a zaspím aj tak. s ním však zaspím rýchlejšie.

tenerifka
9. dec 2023

@13uzivatelka11 no daj, kde sa to pise? Nejaka vedecka studia? Ci JPP?

tenerifka
9. dec 2023

@13uzivatelka11 asi ho uziva preto, lebo nemoze zaspat....na to melatonin je

tinka8512
9. dec 2023

@tenerifka I keď sa melatonín považuje za prírodnú látku (jeho syntetické verzie sa obvykle derivujú zo zvieracích žliaz), niektorí odborníci na spánkové poruchy ho neodporúčajú a radia zvoliť radšej alternatívu na báze rastlín a bylín, ako napríklad koreň valeriány, či vňať bazalky indickej.
Väčšina zástancov a užívateľov melatonínu si všimne jeho takmer bezprostredný účinok. Čím dlhšie však trvá jeho užívanie, tým pravdepodobnejšie telo upraví produkciu tohto hormónu, čiže postupom času bude mať jeho požitie opačný efekt. Nadmerné užívanie melatonínu môže totiž ovplyvniť receptory a znecitliviť mozog, čo vedie k bezsenným nociam a nespavosti.
Nikdy by som si s nim nezacala,predsa je to hormon.

tenerifka
9. dec 2023

@tinka8512 Link? Aki odbornici?

tinka8512
9. dec 2023

@tenerifka 50tis linkov si sama vies vygooglit, citala som clanky nie jedneho spankoveho lekara odbornika...

cindy22
9. dec 2023

Prečo nemozte v noci spať? Radšej by som riešila príčinu ako to dlhodobo užívať. Sem tam samozrejme nezaškodí.

kacenocka2
9. dec 2023

Môže..Ja užívam cca rok,je to výživový doplnok,nie návykový liek