Prosím o radu, môže sa kombinovať Novalgin a po 4 hod. Ibalgin? Manžel má horúčku, máme covid a nič mu nezrazi teplotu. Kombinovali sme panadol, po 4. Hod. Novalgin ale nechce mu veľmi klesnúť. Už má 6 ty deň teplotu. Ďakujem
A paralen nezaberá? Ja som si zvykla dávať 2tablety naraz pri teplote a skus aj obklady len na nohy
Ja som mala týždeň teploty ale ze vysoké, 39 a jedine co mi zabralo bol 2tbl paralenu striedať s 2tbl acylpyrinu. Ibalgin sa pri covide nedoporučuje, kvôli neviem akej zložke. Ale teplota mi klesla tak na hodinku, dve a potom zas. Cize pokiaľ nemá manžel 50kg kľudne môže naraz 2tbl z každého...
Má 100kg a je vysoký. Paralen zaberie na cca 3 hodiny. Nechce mu klesnúť pod 37.2. Dávala som mu obklady, trochu pomohlo. Len je už veľmi unavený z teplôt. Striedame Novalgin a Paralen.
@januarova tak 38.7 nie je nejako veľmi vysoká teplota. Ani deťom do 38.5 sa nemá zrážať teplota liekmi, telo dokáže samo bojovať. Teda ak nemá nejaké iné pridružené okolnosti, prečo je potrebné teplotu riešiť, hoc i len mierne zvýšenú. Po troch hodinách od podania lieku ma 37.2 a potom začne stupit do 38.7? Sk nemá iné problémy, prečo by jeho telo nemohlo/nemalo bojovať s teplotou, stačí zvýšiť príjem tekutín, striedať teda aj po 3 hodinách ucinnumktku brufen a paracetamol... priapdne sprcha. Ale naozaj to nie je za normálnych okolnosti vysoká teplota. Držím palce
@januarova ak zvládne tak vlažná sprcha.....vo väčšine prípadov teplota pri Covide neklesá a ak tak len dočasne....