Užívam 50miligramov, vždy mi doktorka povie ze polhodinu po užití by som nemala piť alebo jesť. Lenže neviem, do akej miery je to až tak potrebné, pretože sú ho dám hneď keď ráno vstanem a často idem aj hneď raňajkovať.. Uberá to na účinku ci?
áno, ťažšie sa potom vstrebáva, treba na lačno a aspoň pol hodinku počkať s raňajkami
Mne moja lekarka zas povedala hodinu po uziti nejest 🙄
uzivam euthyrox 75 uz par rokov, tabletky mam na nocnom stoliku a hned rano po prebudení si ju dam a polhodinu potom nejem, nepijem
ja tiez uzivam uz roky ale nejak si to nestopujem...rano ked vstanem ako prve vezmem tabletku, potom klasika wc, kupelna, priprava kavy, ranajok, niekedy uz dieta vstane,tak pomozem aj tam a idem sa najest....niekedy je to aj viac ako pol hodka, niekedy menej, neriesim....
Mne tiež vtedy tvrdila dr., že až o hodinu môžem jesť, ale v príbalovom letáku je písaná pol hodina. Veď to by som ako zavčasu musela ráno vstávať?
Tiež mám tabletky hneď pri posteli, hneď ráno si dám, potom sa pomaly prebúdzam, make-up, oblečenie, chystanie raňajok, a tým mi ten čas troška ubehne.
Kvôli tomuto aby som nemusela čakať a aby sa lepšie vstrebal užívam euthyrox pred spaním a mam pokoj svätý
@stellarstar a to sa môže?
Jasné euthyrox resp l-thyroxin sa môže užívať 3 spôsobmi
1. Ráno nalačno pol h pred raňajkami
2. Ráno 2 h po raňajkách
3. Pred spaním 2h nalačno predtým
ano nesmieš tú pol hodinu jesť