Chcem sa Vás opýtať na skúsenosti. Mamina priateľ má už dlhšie príznaky ako biele sfarbenie stolice,krv v stolici,tmavy moč, schudol,nechutenstvo,problémy s močením,neschopnosť stoporenia penisu,bolesti chrbta a na boku brucha sa mu stále opakuje hnisavy vred. Je bledý ,malatnejsi a najnovšie je že nevie ísť na veľkú potrebu. Nechce ísť k dr. Keď bol na sono tak mu zistili cystu na obličke dosť veľkú a stukovatenu pečeň a pankreas. Ďakujem za rady
Tak tu niet rady,ked ani v takomto stave nechce ist k lekarovi a biela stolica s primesou krvi mu pride normalna...Bohuzial to vzhladom na popisane priznaky vyzera dost vazne.Tam moze byt viacero prepojenych diagnoz. My tu na to neprideme. Moze aj nemusi byt rakovina pecene,pankreasu,criev, pripadne iny problem s moc.cestami...
@0silvia0 áno ja viem. Všetci do neho hucime nech ide k dr.a aj keď bol tak nepovedal čo mu je. Ja som len chcela vedieť , či nemá niekto nejakú skúsenosť. Viem aj sama , že je to vážne. On si nedá povedať ani s tým , aby nejedol toľko liekov. Či ATB,od bolesti on to je ako cukríky. Už dlhé roky
No ked doteraz nesiel k lekarovi, uz sa nemusi ponahlat... Nech si este uzije cas co mu ostava doma.
@zuzka565 tak už len držím palce, nech to nakoniec dobre dopadne, lebo takto raz skolabuje a nemusí to už viac rozchodiť. Mali sme v rodine niečo podobné ale iná dg. Našťastie to dobre dopadlo ale iba vďaka určitým ľuďom. Inak by tu tá osoba už nebola. ale keď niekto nechce k dr. nedonútiš.
Nechápem ako môže byť taký ľahostajný keď vie, že aj moja mama je onkologický pacient
Toto ja pochopiť nedokážem, mame určiť diagnózu? To nikto nevie a človek co odmieta ist na vyšetrenie a dospelý...
@0silvia0 asi tak
@zuzka565 treba mu odporučiť nech si teda dá do poriadku finančné záležitosti, právne záležitosti, nech spíše závet a určí, kto sa o neho bude starať a kto zdedí jeho majetok. Dospelého človeka nasilu k lekárovi neodvlečieš. Len či sa má o neho kto starať keď s ním bude najhoršie, poprípade či má financie na opatrovateľku, keď tvoja mama je onkologický pacient.
Aha,no to,ze hlta lieky ako cukriky napoveda,ze si dobabral pecen. A kto mu tie ATB predpisuje,ked to uziva nadmerne? Ale tak,ked sa mu takyto zivot paci a je spokojny,nech nikam nechodi🤷♀️
@zuzka565 nerozumiem ako s tym moze zit doma a neriesit to neuveritelne nieco
@zuzka565 môže aj nemusí. Ale nechápem na čo ešte čaká, Kým neskolabuje? Potom už môže byť neskoro.