Ahojte mám hrčku v pravom prsníku už 2 roky bola som aj na biopsii ktorá potvrdila že je to len nezhubný nádor vraj sa to nemusí viberat že potom bi sa vytvárali ďalšie hrcki ,zaujímajú ma skúsenosti s touto hrckou vlastne či sa to nemôže zvrhnúť na zhubný nádor.
ahoj,ja mám 3cm hrčku, narástla akosi prirýchlo a práve riešim operáciu. Avšak doposial mi žiaden lekár nepovedal, že by sa mi práve kvôli tejto hrčke mali vytvárať znova a znova nové. tak dúfam, že si to nezhorším.
@kavicka12 ahoj, ja som mala takúto hrčku v 20tke, po dvoch rokoch som sa odhodlala dat si ju vybrať, uz bola dosť zväčšená, ale nezhubna. Odvtedy už prešlo asi 7-8 rokov a nemám žiadne problémy ohľadom tohto. Asi je to individuálne...
@soulmejtka asi hej ,,no asi si to dám vibrat radšej no sa mi zdá že hrčka ani nerastie
Mne ho v 17 vybrali, lebo dost rychlo rastol plus rodinna anamneza. Doktor mi vtedy povedal, ze ak prestabe rast, mozes si ho tam nechat, ale on odporuca vybrat, lebo pozna pripad, ked z toho bola rakovina. Druhy sa mi urobil na tom istom mieste do roka po operacii. Chodila som na sono kazde 3 mesiace, potom pol roka, potom rok. Za 13 rokov nezenil velkost, tak nedavam operovat.
@amelie2017 mozem sa opytat, aky mas ho teraz velky? a mohla si v pohodě kojit??
@abdn16 ahoj, ma 1,8x1,3x1,1 cm. Takze je malicky. A ano, mohla som kojit, dokonca som mala v tom prsniku viac mlieka ako v druhom.
Fybroadenon by sa mal sledovat. Ci rastie, ak nie tak netreba vyberat(zbytocne, lebo kludne mozu narast dalsie) radsej uzivaj doplnky na cysty.. z neho sa nestane zhubny nador to sa nemusis bat.
mne sa iba sleduje už 2 roky, mám 3cm, doktor povedal iba toľko že fibro sa nemení na zhubny a že ešte pred pár rokmi vyberali hned každemu a ale prišli na to že je to uplne zbytočne !! Ak to nerastie , nebolí, treba iba sledovať a chodiť na kontroly...samozrejme ak niekto chce tak vyberu..
@kavicka12 ani mne sa nezdalo, ze by rastla, ale ked ju vytahovali, tak vraveli, ze mala tendenciu rast. Mala tusim 2 cm.
@abdn16 ahoj ako si dopadla s operaciou? vsetko dobre dopadlo? tiez mám jeden 3cm a tiež narástol prirýchlo tak mi odporúčajú operáciu. vďaka za odpoveď
@smolinecka Ahoj Zatial nijako. Kvoli korone mi ju zrusili v marci. A teraz zrovna (Jul/August) nemam cas 🙄 Drzim palce!!!
@abdn16 ach jaj... dakujem a aj ja tebe!! :-*
Mne sa objavil viac menej po porode, pri biopsii ze fibroadenom, nakoniec po vybrati to nejaky iny nezhubny nador. Mne na toto povedali, a aj slecne co bola na operacii so mnou, ze ten nador moze napr. pri sone zakryt aj zhubny nador... cize ho neuvidia na sone (?). No neviem. ALE pre mna je lepsie vybrat a neriesti, ako kazdu chvilu behat na kontroly a strachovat sa + mna neskutocne boleli prsia, po vybrati mal 4x3x3cm... Je von a mam pokoj, nic nove sa neobjavilo, kontrola raz za rok.
@simca06022011 Ahoj; mne ho tiež našli teraz počas kojenia; ako postupovali u teba ? Myslíš že mám prestať kojiť a dať si to vybrať alebo stačí po kojení; mala má iba 4mesiace a rada by som ju kojila aspoň do roka; môj ma 1;5 cm ohraničený
@soulmejtka kto ti robil biopsia ? Ako na to prišlo ?
@simca06022011 ahoj prosím tá biopsia ti robili hneď ak zistili že tam máš niečo ? Ja som bola u sukromnika na sone a našli mi 9mmx4mm ohraničený tak povedal že prísť o 3-6 mes a uvidime
@kyra22 ano mna na biopsiu objednai hned tyzden po sone
@simca06022011 prosím a to si bola u koho ? A kam na biopsia ?
@kyra22 no ja som bola v BB, v novamede, aj biopsiu robili tam (gynekologovi som iba ja oznamila ake odporucanie/vymenny listok mi ma dat) a potom kontroly kazdu chvilu chceli, ale to som asi po 1-2razoch isla ku inej gynekologicke, povedala som ze si to chcem nechat vybrat, nebudem behat kazdu chvilu na kontroly a stresovat, plus mna bolel prsnik, ruka,... dala mi vymenny listok, a vybrali mi to v mamacentre v BB, asi do roka som mala po vsetkom...
Môj narástol, primár vo VOU povedal, že on by to radšej videl vonku, biopsia sa robí z jedného, dvoch miest… nešpekulovala som, predsa len, je považovaný z odborníka v tom, čo robí. Vybrali ju, podrobná histo potvrdila fibroadenom, je to už cca 11 rokov, chodom pravidelne na kontrolu, žiaden nový nenarástol
@palicka tiez mi to pridr ako najrôznejšie, tir biopsie mi v tychto pripadoch pridu zbytočne. Von a uvidi sa.
Verím, že si pod kontrolou a lekári vedia posúdiť, či to treba vybrať alebo nie.....a obyčajne to posudzujú dvaja lekári....dôveruj lekárom a hlavne sa snaž nestresovať.....
@simca06022011
@palicka
Ahojte dievčatá. Ako ste na tom teraz zdravotne?
Mne operovali fibroadenóm už 3x. Marec 2007, september 2019 a marec 2023.
Momentálne čakám na výsledky z histológie a idem sa zblázniť, kým mi prídu. Aj keď biopsia potvrdila fibroadenóm. No človek nikdy nevie 🙈...
Tak som sa teraz dala hľadať info tu, kto má skúsenosti a hľadám akési upokojenie 🙏
@iwuskaaa mne sa nevrátilo nič, takže co sa týka FA nič nové. Ale tak už má čaká aj mamografia koncom roka tak uvidíme🙂
@simca06022011
@palicka
Ďakujem za odpoveď a prajem Vám veľa zdravia ❤️
Dievčatá mozem sa opýtať keď vám vybrali z prsníka, vzhľad prsníka sa zmenil, ostali vám veľké jazvy?
Ja s tým bojujem už dlho aktuálne mi ich vybrali už 6. O tom, že by sa to mohlo zvrtnúť ma neinformoval nik ale vybrať mi to odporúčali kvôli ich veľkosti. Prvý krát som mala jeden veľký o veľkosti tenisovej lopty, tie ďalšie boli menšie ale žiaden z lekárov nespomínal, že sa tvoria preto, že mi vybrali ten prvý.