Môže sa človek dostať zo závislosti na drogách?

veronikastrickova
25. aug 2022

Veríte tomu? Myslíte, že to je naozaj možné? Máte s tým niekto skúsenosť, že váš blízky sa dostal zo závislosti?

pribinak
25. aug 2022

@veronikastrickova nie je to môj blízky, ale dostal sa.
Absolvoval viacero liečení, aj v zahraničí. Je to makačka. Ale sam povedal že si nezaslúži ani kúsok ľútosti. Narobil problemy sebe i svojim blízkym

lucik194
26. aug 2022

1.moze ale musi chciet
2. velmi musi sam chciet
3. podpora okolia
4. ked sa vrati, z okolia zabezpecit aby uplne sa odstrihol od prostredia a ludi s ktor. drogoval
5. zmenit pracu, kludne aj mesto kde byval

pukina
26. aug 2022

Ano da. Poznam osobne velmi blizkeho cloveka, stal sa z neho v podstate uplne iny clovek. Ale ta osoba najma sama musi chciet a z uplnej zavislosti sa nedostane clovek sam, su to dlhe roky odvykacky.

melissa_19
26. aug 2022

Poznala som jedného ktorý na tom fičal dlhé roky.. narodilo sa mu dieťa a z jedného dňa na druhý prestal 🙂

ivangeline
26. aug 2022

Ano.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
26. aug 2022

@elizabet173 komunita cenacolo

svetlonos
26. aug 2022

@veronikastrickova
to by som neriskovala velmi. Jeden kamarat, ktory nieco braval odisiel do Prahy aj s priatelkou. Zmenil partiu prostredie a zvladol to. Druhy sa tiez pomusal sam ale zas zacal. Zrejme to zavisi aj od toho, co a ako dlho beria. Je dobre mat aj psycholologicku podporu.

mamkalentedkova
26. aug 2022

No určite to možné je ,ale ako píšu babu vyššie ,závisí to od viacerých okolností..kopu ľudí dokázalo aj prestať fajčiť a je aj kopu takých,foto nezvládli .Veľa ľudí dokázalo zmeniť stravovanie a schudnúť a iní tiež zlyhali ..v tomto je to asi podobne .Všetko sa začína v hlave toho dotyčného .Samozrejme ,podpora okolia ,prípadne psychológa je určite veľkým plusom .ale je na svete množstvo ľudí ,ktorí to zvládli ,a tinsunjasnym dôkazom toho,že možné to je ...ale je tu aj mnoho tých z opačnej strany,ktorí to alebo nedokázali vôbec ,alebo do toho spadli znova .Takže je to určite veľmi individuálne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pragmaticka
26. aug 2022

Závisí asi že co sú to za drogy. Tráva, hasis určite áno. Všetko tvrdšie si myslím ze nie

ninusa221
26. aug 2022

Ja poznám dosť blízka rodina…dostal sa ale vidno to na ňom že je iný, aj ma psychické problemy. ( drogoval tak ze bol aj v base okradol vlastných rodicov, narobil dlhy) nakoniec ho rodicia sami udali bol v base 5 rokov. Teraz je zevraj cisty ale bohvie co je pravda…

brezza
26. aug 2022

@veronikastrickova poznam. Bral aj heroin. Liecil sa a uz je asi 20 rokov cisty a ma rodinu a deti.

kika5923
2. máj 2023

@veronikastrickova Všetko sa dá len musí chcieť .

evuska135
2. máj 2023

Su taki ktorych nieco zmeni a prestanu pripadne sa pojdu dat liecit. No ak maju blizko partiu a stretavaju sa v takej partii stale je moznost ze sa do toho vrati znova. Drogy su strasne svinstvo, poznala som takych pripadov dost aj som sa s takym clovekom rozisla.