Ahoj, vždy som mávala migrény ale v poslednej dobe, už par krát za sebou sa mi stalo, že po zjedeni pizze, bielych rožkov, knedle, do par hodín mam totálnu migrénu, ale takú ze sa cítim ako priotrávená. Vypadáva mi zrak, zvraciam, trasiem sa, hnackujem... Do 3-4 hodín to prejde, a už sa len zotavujem ďalší deň. Napr po cestovinach sa mi nič nerobí. Moze to byť celiakia, alebo intolerancia droždia?
Áno môže. U sesternicin sa všetko možné rozbehlo po pôrodoch. A aj po 30.tke už bola.
priateľova kolegyňa teraz dostala na 49 rokov takže môže sa celiakia prejaviť aj vo vyššom veku ako je detstvo.
Áno môže, mám známu ktorej sa v 45ke rozbehla, takže je to také niekedy asi nevyspytateľné.
Ja si osobne myslim,ze v tejto dobe dostanes/chytis cokolvek bez rozdielu na vek...tiez neako nemusim bielu muku ,je mi strasne tazko z nej,tak tiez sem tam migrena...tak som ju totalne vylucila z jedlanicka a mam pokoj...a to mam 42r. a zacalo mi to asi tak pred rokom...
hej myslim si, ze ano, kedze mam tiez znamu, ktora touto poruchou zacala trpiet niekedy okolo 20-tky a dovtedy ziadny problem s potravou nemala. co to rozbehlo ani sama ona doterz nevie
moze to byt lepok (ci uz celiakia alebo intolerancia). kamoske sa to takto zacalo okolo 20tky.