Dlhodobo sa trapim s roznymai zdravotnymi problemami. Traviace problemy, arytmie strasne bolesti chrbta, nevolnosti a uzkostami od menstruacie k ovulacii. Nedavno som bola u vseobecneho ze mamzvlastny pocit v hrudi (mavala som doteraz obcasne extrasystoly, ale posledny tyzden a pol je to uz na nervy, pri kazdom pohybe citim zvlastne udery, a boli ma na hrudi). Urobil ekg a odporucil psychiatra. Pytala som sa ze ci mi nevie dat vymenny na kardio ale odmietol. Moze aj psychiater poslat na kardiologiu?
@ninazemna aj na krvne testy? rozsirene medirex
Keď to súvisí s cyklom, skôr by som sa zamerala ešte na vyšetrenie na endokrinologii lebo hormóny môžu spôsobovať aj napr. Zrýchlený pulz a arytmie...
@ivana3111 stitna je ok a dala som si v medirexe skontrolovat pohlavne hormony. Hodnoty odpovedali faze cyklu
Teraz čítam , že to vlastne tvoj obvodný ti namiesto výmenného lístku na kardio dal lístok pre psychiatria len na základe EKG?
@bublinka1426 Definuj "krvné testy rozšírené Medirex". TSH aj ultracitlivý TSH áno, voľný tyroxín (fT4) nie.
Vieš, už to ako si to opísala vylučuje kardiogenny pôvod bolesti....srdce nebolí pri každom pohybe. EKG ti natočil, tam neboli žiadne zmeny..tak načo kardiológ? Ten by spravil len to isté. Sama popisujes, že máš úzkostné stavy.
Skôr by som sa zamerala na chrbticu, keď hovoríš, že máš bolesti chrbtice, tak od nej môže mať pacient bolesti na hrudi v súvislosti s pohybom.
Potom spomínaš tráviace problémy...aj gastroezofagealny reflux môže robiť bolesti na hrudníku.
Ja som teraz mala veľmi vypätý mesiac,obrovský strach a stresy.popis presne ako ty,vysoký pulz,búšenie srdca, bolest na hrudi.ekg v poriadku. Povedala ,že to bude zrejme psychického pôvodu, ale keby som sa naďalej necítila dobre,dáme holtera.
Ako som sa dozvedela výsledky vyšetrení,kvôli ktorým som stresovala, postupne sa aj tieto moje problémy dávajú dokopy.takze u mňa to bola ozaj panika.
Asi by som dôverovala svojmu doktorovi. Máš podrobené rôzne vyšetrenia, všetky sú ok. TY si si sama naordinovala že chceš ísť na EKG. Počúvaj svojho doktora a choď za psychológom. Všetko je to v tvojej hlave.
No ako keby som to ja písala , presne také isté problémy mám , len ja chodím už na kardio , našli sa tam nejaké zmeny, ale hovoril, že moje symptómy tomu nezodpovedajú ...tak ja neviem už
@ivana3111 vlastne ano a na zaklade toho ze mam traviace problemy ale gastro bolo ok. Ekg bolo ok a ja sa stazujem na bolest na hrudi a vela uderov mimo
@glade22 mala som gastroskopiu, nemam reflux
Ale keby si mala toľko extrasystol, ako popisujes, EKG by to ukázalo...či keď ti ho natáčali, akurát si žiadne necítila?
Tiez si myslim, ze podla popisu psychika. Drviva vacsina tychto tazkosti je psychicka, alebo chrbtica. Daj sa do kludu-ak sa da,nasad si magnezko, relaxacne cvicenia.
@glade22 necitim ich v kuse, aj predtym som citila tak 1-2 denne. Potom par dni a tyzdnov pokoj. Ale teraz je to kusok iny pociz ako pri extrasystolach. Ked natacal ekg som nic necitila
@stanulienkat mam problemy s chrbticou, cvicim pravidelne, teraz som par dni prelezala lebo som bola chora, brala som aj atb ale iba 3 tabletky leno mi po nich bolo neskutocne zle obrovske krce v zaludku a crevach a vtedy zacal ten tlak na hrudi a divne pocity pri hrudi. Preto sa mi nezda ze by to bola psychika. Zo psychiky mam vacsinou busenie srdce a napinanie na zvracanie rano
To bude z tych uzkosti. Extrasystoly maju bezne zdravi ludia. Ak mas uzkosti, tak sa znasobuju. Mozu byt aj pri bolesti chrbtice. Mozez mat aj pocit chvenia srdca, bolest. Ak si mala obdobie, ked si zazivala dlhsie uzkost, tak tie priznaky neodozneju zo dna na den. Mozu byt aj mesiac. A na ekg si nic nemala. Skus magnezko. Ak ti to bude trvat dlhsie a hlavne uplne bez uzkosti, tak sa pytaj k lekarovi. Ale podla popisu to vyzera psychika. Ta sa moze dostavat do normalu aj mesiace, aj ked mas pocit, ze si ok.
Akoby si písala o mne, furt mi je niečo, teraz druhý deň tlak na hrudi, včera som sa hrozne zľakla lebo skoro do nás vrazilo auto, až mi zovrelo a tak silno začalo bolieť na hrudi, ešte dnes to cítim , tlak a tep mám ok som si merala tak snad to bude len psychika
urcite moze. Mne psychiater bral krv a nechaval mi robit rozne testy nez sme zacali s psychoterapiou. Myslim, ze sa tam hlada aj borelioza a ine nezbednosti., ktora mozu mat dopad na spravanie cloveka.
Môže. Zákon č. 576/2004 Z. z., §8, body (5), (8).